Foto: Suchotam, bigstockphoto.com

Foto: Suchotam, bigstockphoto.com

En kvinde fra Næstved har både født og opdraget et barn på snart halvandet år uden på noget tidspunkt at skrive et debatindlæg om det i Politiken eller andre landsdækkende aviser.

Johanne Eriksen er 29 år gammel og blev for halvandet år siden mor til Markus. Som muligvis landets eneste mor har hun på intet tidspunkt skrevet om sine oplevelser som nybagt forælder i noget dagblad eller magasin.

“Primært ser jeg nok det med at blive forælder som en privatsag. Selvfølgelig er det vigtigt for samfundet, men mest af alt vedkommer det jo mig og mine nærmeste, så umiddelbart tænkte jeg ikke, at man nødvendigvis behøvede at ophøje det til et mere generelt samfundsmæssigt problem,” siger hun.

Samtale frem for presse
Det var dog ikke helt problemfrit for Johanne at blive mor. Forældreskabet førte til mindre uoverensstemmelser i omgangskredsen, som hun imidlertid valgte at løse på en både original og overraskende måde.

“Jeg havde nogle veninder, som har været lidt belastende, fordi jeg mente, at de grundlæggende ikke havde særlig meget forståelse for, hvad det indebærer at være forælder. Da var jeg ret tæt på at skrive et indlæg til Politiken, men så kom jeg på, at jeg kunne prøve at tage en samtale med dem i stedet,” forklarer Johanne.

Som sagt, så gjort.

“Det førte faktisk til, at uoverensstemmelserne blev løst. Mine veninder uden børn kunne godt se, at de måske forventede lige rigeligt af mig som veninde, mens jeg nok også trods alt har været lidt for børnefikseret,”siger hun.

Virker ikke for alle
Johanne mener ikke nødvendigvis, at det er en løsning for alle at tale om deres problemer fra intimsfæren frem for at publicere indlæg i landsdækkende aviser. Men for hende virkede det imidlertid overraskende godt.

”Selvfølgelig bør de fleste nok overveje at skrive til Politiken, når de oplever problemer med parforholdet, i skolen eller med veninderne. Men jeg vil sige, at vi også er en gruppe, som faktisk godt kan bearbejde vores problemer uden, at vores personlige præferencer om det ene eller det andet skal udbasuneres i medierne,” udtaler Johanne Eriksen til RokokoPosten.