Foto: alfonsodetomas, Bigstock

Foto: alfonsodetomas, Bigstock

Når nogle hævder, at der ikke er noget, der hedder dårligt vejr – kun forkert påklædning, så er de fulde af løgn, konkluderer videnskaben i en endegyldig og indiskutabel rapport.

Professor Nia Cadwallader er glad. Hun og hendes kolleger fra Sandhedsvidenskabeligt Ufejlbarlighedsinstitut ved Aberystwyth University i Wales har netop lagt sidste hånd på en rapport, der endegyldigt og indiskutabelt konkluderer, at dårligt vejr findes.

“Jeg ved ikke, hvor tit jeg har hørt folk sige, at der ikke er noget, der hedder dårligt vejr – kun forkert påklædning. Nu kan vi langt om længe bevise, at det er forkert, og at folk, der siger sådan noget, er fulde af løgn,” triumferer hun.

Hun forklarer videre, at rapporten er udarbejdet ved hjælp af ufejlbarlige sandhedsvidenskabelige metoder, og at der derfor ikke kan være tvivl om, at konklusionen er korrekt.

“Ta’ den, naturfreaks!”
Selvom Professor Cadwallader ikke ønsker at redegøre nøjagtigt for sin forskning, er hun mere end villig til at udtale sig om, hvad resultatet betyder for fremtiden.

“Først og fremmest kan vi nu med sikkerhed konkludere, at mennesker, der hævder, at dårligt vejr ikke findes, bare er nogle triste friluftsentusiaster, der forsøger at normalisere deres sygelige trang til at opholde sig udendørs i al slags vejr ved at få det til at lyde som om, det er os andre, der er galt på den,” forklarer hun og fortsætter:

“Ta’ den, naturfreaks!”

Vejr kan være livsfarligt
Herhjemme hilser Anders Kaloe-Svendsen fra Danmarks Meteorologiske Institut den nye rapport velkommen.

“Det har længe naget mig, at folk ikke tager vejret alvorligt, for noget af det er faktisk livsfarligt. Man skal ikke tro, man slipper for at blive ramt af lynet eller suget op i en skypumpe bare fordi, man har varmt vind- og vandtæt tøj på,” konstaterer han.

Til gengæld er en lang række pædagoger og friluftsvejledere gået i strejke i protest over Professor Cadwalladers forskning.

Bina Sitstrøm, der både er børnehavepædagog og friluftsvejleder, udtaler:

”Det er tarveligt og uempatisk at lave den slags forskning, og jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at holde op med at puffe til folk, der ikke vil acceptere, at det er bedst for dem selv at være ude et par timer hver dag i al slags vejr!”