Foto: Miriam Nielsen, Røde Kors

Foto: Miriam Nielsen, Røde Kors

En kæmpe brøler, mener politiske eksperter om de penge, der gik fra den tidligere DF-politikers private konto til krigstruede muslimske børn. En fejloverførsel, siger Krarup.

Knap tre måneder efter valget, som gjorde Dansk Folkeparti til landets andetstørste, kan en uheldig bankoverførsel ende med at skræmme mange vælgere væk.

Det drejer sig om de 1046 kroner, som i onsdags blev overført fra Søren Krarups private konto til Røde Kors i forbindelse med deres støtteindsamling til børnene i det krigshærgede, muslimske Syrien.

“Dansk Folkeparti har begået en kæmpe brøler. Ganske vist er Krarup ikke længere aktiv i dansk politik, men fra en af partiets intellektuelle spydspidser må man forvente en vis konsekvens. Eller i det mindste lidt snedighed; han kunne jo have overført beløbet hemmeligt,” mener politisk kommentator Michael Kristiansen og bakkes op af Weekendavisens politiske reporter Hans Mortensen:

Doner til Hjemmeværnet
“Lige nu har Krarup én mulighed for at redde sit ry, nemlig at donere den dobbelte sum eller mere til Folkekirken, Hjemmeværnet eller lignende.”

Beløbet blev afsløret af en kilde i Røde Kors og er siden blevet bekræftet af Krarup selv, der dog hævder, at der er tale om en fejloverførsel.

“Pengene skulle være gået til min svoger, som lagde ud for et større Tidehvervsarrangement på restauranten Post-Pub i Lyngby, hvor der blev serveret stegt flæsk ad libitum,” siger Søren Krarup og understreger, at der kun var etnisk danske folkekirkemedlemmer til stede ved frokosten samt en tidligere muslim, der nu ejer en spillehal.

Stærkt ubehagelig afsløring
Hos Røde Kors betvivler man dog Krarups forklaring.

“Når pengene specifikt går til nødhjælp i Syrien, betyder det, at man på vores hjemmeside har fundet et helt bestemt kontonummer, så man er sikker på, at støttebeløbet kommer det rigtige sted hen,” siger Røde Kors’ økonomichef Maria Nørskov og understreger, at det ikke er i orden at udlevere oplysninger om, hvem der har doneret penge:

“Vi har fundet den skyldige og fyret vedkommende, så det ikke sker igen. Vi er klar over, at det for nogle kan føles stærkt ubehageligt at blive afsløret i at donere penge til muslimske børn, der lever i sult og nød.”