Foto: buso23, Bigstock

Foto: buso23, Bigstock

Den store pakke med plads til rigtig mange nuller i databaserne fra Asbjørns Web og Data vil i nærmeste fremtid revolutionere SKATs service og administration.

Det er et tiltag, der vil revolutionere kundernes møde med SKAT. Det lover IT-direktør Jan Topp Rasmussen om det nye IT-system, som SKAT har købt af enkeltmandsvirksomheden Asbjørns Web og Data i Skive.

“I lang tid har kunderne kunnet vurdere kvaliteten af vores service ved at trykke på nogle tal efter, at de har talt med os i telefonen. Da vi for nylig for første gang kiggede på disse tal, fandt vi ud af, at vi burde opgradere vores IT-løsning,” siger Jan Topp Rasmussen.

Forud for implementeringen af det nye system har der været lange forhandlinger mellem SKAT og indehaveren af Asbjørns Web og Data, Asbjørn Vendelboe. Man gik nemlig efter intet mindre end den store pakke, og det er en skræddersyet løsning, der er tilpasset kundens behov.

Slut med kuglerammer
Det er en spændende udfordring at tilpasse en løsning specielt til SKATs behov, fortæller Jan Topp Rasmussen, men Asbjørn Vendelboe tager opgaven roligt.

“Selvom de fleste andre kunder med den store pakke er enkeltmandsvirksomheder i byggebranchen, er det her ikke anderledes end det, jeg plejer at lave,” siger han og uddyber:

“Jeg har sørget for, at der er plads til rigtig mange nuller i databaserne, og så har jeg lavet et par algoritmer og en genvejsknap til Windows Lommeregner, så medarbejderne ikke længere skal sidde med kuglerammer og kolonnebøger for at regne skatten ud for folk.”

Lukket i en uge
Jan Topp Rasmussen fortæller, at SKATs hjemmeside vil være nede en uges tid sidst i september, når løsningen skal implementeres.

“Det er krævende at implementere en så kompleks løsning, som Asbjørns store pakke er, og jeg undskylder på forhånd over for dem, der ikke kan komme til at indberette moms rettidigt. Jeg er dog overbevist om, at de bærer over med ekstra gebyrer, når de kender årsagen,” siger han.

Hvis alt går vel, er det nye IT-system klar til brug den 28. september, men der kan selvfølgelig opstå situationer, der får arbejdet til at trække ud.

“Til gengæld vil danskerne opleve et helt nyt SKAT, som de aldrig igen vil ønske forbedret,” lover Jan Topp Rasmussen.