Foto: Inked Pixels, Bigstock

Foto: Inked Pixels, Bigstock

Anstændigheden har forladt et plejehjem på Midtsjælland. Politiet bringer en efterlysning og beder folk holde øje med udhuse og garager.

Mandag morgen sad anstændigheden i en sofa og så tv. Det mener Bjarne Lindholm, der er leder af det midtsjællandske plejehjem, som anstændigheden har forladt. Men han er ikke sikker.

“Den har længe haft det med at komme og gå, og jeg må indrømme, at vi ikke altid har styr på, om den er der. Den plejer at være der om natten, når alle sover, men den var ikke kommet tilbage tirsdag morgen, og da den heller ikke dukkede op i løbet af dagen, valgte vi at ringe til politiet,” siger han.

Politiet satte straks en eftersøgning i gang, men måtte opgive at bruge sporhunde.

“Vi kunne ikke finde noget med dens lugt på plejehjemmet, så hundene havde ikke noget at gå efter,” udtaler vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi, Lene Mathiesen.

Nem at stresse
Bjarne Lindholm fortæller, at anstændigheden er nem at stresse. Det kan være derfor, den så ofte forlod plejehjemmet.

“Vi skal ikke have ret travlt, før anstændigheden bliver mut og fortrækker til sit lille sofahjørne for at se tv. Hvis det så ikke hjælper, plejer den gerne at gå sin vej, og da vi ikke har hjemmel til at tilbageholde den, har vi ofte bare måttet se magtesløse til og glædet os over, at den i det mindste kommer tilbage inden, det bliver nat,” fortæller han.

Men nu har anstændigheden været væk i flere dage.

“Vi mener som sagt, at den var her mandag morgen, men grundet lidt bøvl med weekendvagtplanen har tingene ikke kørt helt efter planen,” erkender han og siger, at han dog er sikker på, at han så den torsdag, da han gik på forlænget weekend.

Måske deprimeret
Ifølge Lene Mathiesen har anstændigheden gennem længere tid været nedtrykt og er måske ramt af en alvorlig depression. Derfor opfordrer hun alle i det midtsjællandske til at hjælpe politiet med eftersøgningen.

“Vi beder især borgerne om at holde øje med skure, udhuse og garager, hvor den kan være søgt ind for at få varmen,” siger hun.

Ser man anstændigheden, bør man tilkalde politiet i stedet for at forsøge at fange den selv.

“Den er ved at gå op i limningen, så den skal pågribes forsigtigt for ikke at falde helt fra hinanden,” slutter hun.