Foto: Johannes Jansson, norden.org (Wikipedia)

Foto: Johannes Jansson, norden.org (Wikipedia)

Politisk kommentator Thomas Larsen mener, at Lars Løkke har demonstreret fantastisk politisk håndværk ved at lade De Konservative få fyret Eva Kjer Hansen og gå tilbage i meningsmålingerne. “Venstres tilbagegang bliver et stort problem for socialdemokraterne,” forudser han. 

Flere har udlagt Eva Kjer Hansens ministerafgang og Venstres nedadgående opbakning i meningsmålingerne som et problem for partiet og statsminister Lars Løkke Rasmussen. Men den analyse er forkert, fortæller Berlingskes Thomas Larsen til RokokoPosten.

“Det er effektivt spin og politisk håndværk fra Lars Løkke. Det ser vi ved, at socialdemokraterne ikke engang har opdaget, at Venstres tilbagegang er et stort problem for oppositionen,” forklarer han.

Grundlag for comeback
“I en valgperiode er det nemlig ekstremt vigtigt ikke at toppe for tidligt i meningsmålingerne. Som sin generations bedste politiske håndværker har Løkke knivskarpt observeret, at forudsætningen for at flyve højt er, at man tidligere er faldet dybt.  Sådan skabes grundlaget for et ekstremt stærkt comeback,” siger Thomas Larsen og fortæller, at kilder “utrolig tæt på” statsministeren bekræfter denne udlægning og siger, at Eva Kjer Hansens ministerafgang var en længe planlagt hundredeårsgave til De Konservative.

Håber, at rygter passer
Ifølge Thomas Larsen er det heller ikke et problem for Lars Løkke Rasmussen, at der florerer vedholdende rygter om, at han har nedbrændt et børnehjem på Lolland og er blevet arresteret med en død prostitueret i sin bils bagagerum. Heller ikke, hvis det viser sig at være sandt.

“Det vil være virkelig godt for Løkke og skidt for socialdemokraterne, hvis der er hold i rygterne. For så ville Løkke få en oplagt mulighed for at sætte socialdemokraterne skakmat i forhold til retspolitikken. Her har alliancepartneren Radikale Venstre holdninger, som af de fleste vælgere opfattes som blødsødne, hvorfor socialdemokraterne ville få et dilemma ved at kræve ham straffet meget hårdt,” siger Thomas Larsen og slutter:

“En sådan sag ville også fremstille ham som et almindeligt menneske med fejl og mangler. Så hvis SR-alliancen ville kritisere ham for det og politisere sagen, er jeg sikker på, at vælgerne ville tage Løkkes parti.”