Foto: GingerQuip, Pixabay

Foto: GingerQuip, Pixabay

En anonym rundspørge blandt deltagerne ved et middagsselskab viser, at hovedparten talte usandt i deres takkebreve. Flertallet fandt ikke aftenen hyggelig, og et betydeligt mindretal har ikke lyst til nogensinde at se værterne igen.

“Tak for en dejlig aften! Håber, vi ses igen snart.” “Hvor var det hyggeligt at se jer igen. Knus og kram.”

Det er blot nogle af de hilsner, som Torben og Inger Christensen fra Karup fik i takkebreve efter, at de lørdag den 27. august holdt middagsselskab for en række venner.

Men en anonym rundspørge, som RokokoPosten har foretaget blandt gæsterne, viser, at gæsternes oplevelse ikke var, som de mange takkebreve kunne give indtryk af. Tværtimod.

Skrev for at undgå nag
Hele 72 procent af aftenens gæster erklærer, at middagen “slet ikke” eller kun “i meget ringe grad” var at betegne som hyggelig. En anonym deltager, som i sit takkekort havde givet udtryk for at have haft en “fortryllende aften”, fortæller, hvorfor han valgte at lyve i sin efterfølgende hilsen.

“Den eneste grund til, at alle skriver de rådne og antikverede takkekort er, at Inger ellers opfatter det som en personlig fornærmelse og bærer voldsomt nag. Sender man det ikke, bliver man udsat for passivt-aggressive stikpiller fra hende i årevis om, hvordan man ‘nok ikke satte pris på selskabet’,” siger han og fortsætter:

“De er generelt virkelig belastende som værtspar, fordi de i ekstrem grad insisterer på at holde på formerne, er ret uinteressante at tale med og tvangsindlægger en til fire-fem timers akavet og forceret konversation om rejser til Tyrol over i bedste fald middelmådig mad. Og helt ærligt, rejecocktail til forret. Tror de, vi lever i 1985?” siger den anonyme gæst, der tilføjer, at han desværre ikke har mulighed for at blive væk, da han har en uspecificeret, arbejdsmæssig relation til en af værterne.

Vil ikke se dem igen
Ikke nok med, at de færreste havde en god aften. Hele 37 procent svarer også “slet ikke” eller “i meget ringe grad” til spørgsmålet om, hvorvidt de “nogensinde igen ønsker at se Torben og Inger i nogen sammenhæng overhovedet”.

Forsøg på at indhente en kommentar fra værtsparret er ved redaktionens slutning kun blevet besvaret med ordet “fint!” efterfulgt af en stille hulken i telefonen.