Foto: Denisfilm, Bigstock

Foto: Denisfilm, Bigstock

PET fået nedlagt fogedforbud mod Den Store Bagedyst for at forhindre yderligere radikalisering blandt kønsdebatterende kageentusiaster.

Bagedanmark er i chok efter, at Politiets Efterretningstjeneste har sat en stopper for morgendagens udgave af den populære kagekonkurrence, Den Store Bagedyst. Ifølge en talsmand for efterretningstjenesten sker det for at forhindre yderligere radikalisering af kageglade tv-seere og dermed forebygge terror.

Truer sammenhængskraft
En anonym talsmand for PET fortæller, at man valgte at ansøge om forbuddet, da man så, hvordan en polterabend-kage førte til en ekstrem polarisering blandt danskerne.

“Selvfølgelig er det vigtigt, at borgerne får mulighed for at vende væsentlige, samfundsmæssige problemstillinger med udgangspunkt i bagværk, og som en del af politiet værdsætter vi en god kage mere end nogen anden. Vi holder også generelt af bagedysten og var meget begejstrede for deltagernes Muhammed-kager forleden,” siger han og fortsætter:

“Men som ansvarlige for nationens sikkerhed, bliver PET imidlertid nødt til at skride ind, når vi kan se, at konditoriet truer med at undergrave sammenhængskraften med noget så eksplosivt som kønsdebatterende kager.”

Da retsmødet foregik bag dobbeltlukkede døre, ved ingen med sikkerhed, hvilke specifikke trusler PET forsøger at undgå. Men kilder på DR oplyser, at der er frygt for, at en lagkage med dannebrogsflag, som en unavngiven deltager har planlagt til temaet “fødselsdag” vil kunne udløse borgerkrig.

Sønderjyder griber til våben
Kilder i ekstremistiske kagemiljøer fortæller endvidere, at der også, særlig blandt sønderjyske husmødre, bliver talt om at gribe til våben efter Louises svigagtige brug af købefondant i et tidligere afsnit, og at Inge på uretfærdig vis måtte forlade konkurrencen på grund af aldersrelateret gigt.

Ifølge pålidelige kilder overvejer Politiken at udgive de planlagte kager fra morgendagens konkurrence som særtillæg til onsdagsavisen.