Foto: eimoberg, Wikipedia

Foto: eimoberg, Wikipedia

Søndag viste det sig overraskende, at venstrefløjen i Folketinget mener, at det nye regeringsgrundlag er rigtig dårligt, og at man er politisk uenig i dets målsætninger.

“Har I hørt det, har I hørt det? Venstrefløjen er utilfreds med regeringsgrundlaget!”

Nyheden går som en historisk unik kombination af chokbølger, løbeild og slidte journalistiske metaforer gennem Christiansborgs gange, hvor mere end 971.533 journalister søndag eftermiddag er forsamlet i anledning af, at den nye trekløverregering præsenter sit regeringsgrundlag på Marienborg.

Pernille Skipper kritisk
Heldigvis for den offentligheden går det forsamlede pressekorps straks i aktion og formår i løbet af få minutter at indsamle en lang række kommentarer fra medlemmer af partier, der ikke er del af regeringen eller dens parlamentariske grundlag.

“Jeg må indrømme, at jeg er rigtig skuffet. Regeringen kunne have fremsat en masse ideer og forslag, som var gode, og som vi var enige i og kunne bakke op om, men det har de desværre valgt ikke at gøre. I stedet for har de fremlagt en politik, som er rigtig dårlig, og som trækker Danmark i en helt anden retning end den langt mere fornuftige, som jeg ønsker,” siger Penille Skipper fra Enhedslisten og tilføjer med en skuffet mine:

“Æv altså!”

Henrik Sass Larsen også kritisk
Også socialdemokraten Henrik Sass Larsen mener, at både den nye regering og dens grundlag er kritisabelt.

“Min mor lærte mig, at hvis man ikke har noget pænt at sige, så skal man tie stille. Men den her regering er simpelthen så galt afmarcheret politisk set, at jeg bliver nødt til at gøre en undtagelse og sige, at jeg er utrolig uenig, fordi stort set alle forslag er dårlige,” siger han, men tilføjer dog:

“Altså, undtagen dem med at stramme udlændingepolitikken, som jeg, uden at have læst den del af regeringsgrundlaget endnu, er temmelig sikker på, at vi socialdemokrater er aldeles enige i.”

En overrasket Lars Løkke Rasmussen er både skuffet og overrasket over oppositionens kritik.

“Det kommer noget bag på mig, at de ikke kan lide regeringsgrundlaget, for vi har virkelig gjort os umage og brugt rigtig meget tid på det og sådan. Men det er der jo ikke så meget at gøre ved, og heldigvis er vi selv rigtig glade for det,” siger han.