Foto: dolgachov, Bigstock

Foto: dolgachov, Bigstock

Efter Alternativets forslag om at få klima og bæredygtighed indført som fag i folkeskolen kræver andre partier også, at deres politik kommer på skoleskemaet. De Radikale vil have kristendomskundskab udskiftet med faget EU, mens Dansk Folkeparti ønsker hjemmekundskab udskiftet med svinekød.

Onsdag kom det frem, at Alternativet ønsker en række fag i folkeskolen afskaffet og erstattet med klima og bæredygtighed, medborgerskab og kunst og kultur.

Indledningsvist mødte forslaget en del modstand, men på det seneste har en række partier vist forståelse for forslaget. Hvis altså blot de selv får mulighed for også at præge folkeskolens pensum ved at få deres politiske favoritemner på skoleskemaet.

Esben Lunde Larsen: indfør moderne landbrug
Eksempelvis meldte De Radikales partiformand Morten Østergaard tidligt tirsdag morgen ud, at partiet ønsker kristendomsundervisning erstattet med faget EU. Det sker efter, at Socialistisk Folkeparti mandag erklærede, at man gerne så faget det politiske håndværk for begyndere på skemaet indført allerede i de mindste klasser. Og ifølge kilder internt i Enhedslisten arbejder man her på et forslag om at erstatte klassens time med faget krig og kommunisme.

Hos Venstre foreslår miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, at man indfører faget moderne Landbrug, komplet med kursusmateriale udarbejdet af landmand Knud Helge Larsen og kontorassistent Anna Grethe Larsen.

DF: Geografi skal udskiftes med Rusland
Det Konservative Folkepartis partiformand Søren Pape siger til RokokoPosten, at man blot ønsker ønsket faget dannelse. Partiet mener, at man skal lære om blandt andet korrekte overskæg, hvordan man undgår at klappe mellem satserne i en symfoni, kongerækken samt hvordan man STOPPER NAZI ISLAMISMEN.

Også Dansk Folkeparti har ønsker til, hvordan fremtidens skoleskema bør se ud. Partiets forsvarsordfører Marie Krarup har mandag foreslået, at man erstatter faget geografi med Rusland, alle andre sprogfag end dansk med dansk, mens hjemkundskab bliver udskiftet med faget svinekød.

Hos Liberal Alliance har man særligt kig på samfundsfag, som man enten foreslår udliciteret til eksterne partnere i en større dansk investeringsbank eller helt erstattet med Ayn Rands forfatterskab.

Hos Socialdemokratiet vil man ikke gå så vidt som at udskifte et fag, men er derimod tilfredse med at få historie omdøbt til partihistorie – 1871-2017.