Foto: Remy Steinegger_World Economic Forum, Wikimedia Commons

Foto: Remy Steinegger_World Economic Forum, Wikimedia Commons

Det er en pligt at besætte et land eller dele et nøgenbillede, hvis muligheden byder sig, mener Vladimir Putin og sender en helhjertet tak til John Halse for at hjælpe den vestlige verden med at nå til den erkendelse.

Ruslands præsident roser den danske psykolog John Halse for at være sjældent indsigtsfuld.

“Det er dejligt, at en mand fra Vesten anerkender aggressorers ret til at angribe dem, der ikke gør nok for at forsvare sig,” siger han.

“De ved, der er en stor risiko for at blive besat, især hvis de grænser op til Rusland. Så derfor skal de vide, at de skal opruste, og hvis de ikke gør det, er det ikke synd for dem, hvis de så bliver besat. De kendte jo konsekvenserne. På samme måde skal folk lade være med at sende nøgenbilleder til andre, for de ved jo, at de kan blive delt, og så er det ikke synd for dem, hvis de bliver det.”

Sådan lyder det fra Ruslands præsident Putin, der hermed erklærer sig enig med den danske psykolog John Halse, der for nylig udtalte, at det ikke er synd for børn, når de kommer og er kede af, at deres nøgenbilleder er blevet delt.

Flere burde tænke sådan
Præsidenten opfordrer alle danskere samt alle andre fra de vestlige nationer til at lytte grundigt til den danske psykolog. Han er nemlig i besiddelse af en for den vestlige verden sjælden, men vigtig indsigt.

“Han forstår, at det ikke er den, der begår en forbrydelse, som er skyldig. Det er tværtimod den, der ikke har taget de rette forholdsregler for at forhindre forbrydelsen i at ske,” siger han og henviser til de lande, Rusland har besat eller har planer om at besætte.

“Det er en stor fejl at mene, at vi i Rusland gør noget forkert, for vi drager sådan set bare fordel af en situation, der for os er gunstig. Det er faktisk vores pligt. På samme måde kan man sige, at hvis man modtager et nøgenbillede af en lækker, ung pige, så kan dette billede være til glæde for mange andre, og derfor har modtageren en slags moralsk pligt til at dele det. Alt andet ville være egoistisk,” fortsætter han.

Del og hersk
Faktisk mener Putin, at det er en god strategi at dele rigtig meget, hvis man gerne vil have magt og indflydelse.

“Del og hersk – det er jo et velafprøvet princip, og her gælder det om ikke at være alt for påvirkelig af, hvad andre synes om, at man gør det,” siger han og retter endnu engang en tak til John Halse.

“Man går ofte alt for meget op i, om nogen bliver kede af det. Men det er jo ligemeget. De har gjort noget, og det har andre draget fordel af. Sådan er verden, og det er ikke synd for nogen. Hvis nogen har det skidt med det, må de ind i kampen og spille deres kort noget bedre. Jeg takker af hele mit hjerte John Halse for at slå den vigtige pointe fast,” slutter han.