Foto: Lijuan, Bigstock

Foto: Lijuan, Bigstock

PostNord kan ikke love, at julepost når modtageren, hvis den først sendes efter 1. marts, og har desuden lanceret et frimærke til 1057 kroner, der tager højde for portostigninger.

Fra i dag har du lidt over tre døgn til at få skrevet og sendt dine julekort og -breve, hvis du skal være sikker på, at de når modtageren i tide. Det siger PostNord, efter at de tidligere på måneden fremlagde et særdeles dårligt regnskab: 1,9 milliarder svenske kroner i underskud, hvad angår den danske forretning.

Ondsindet klima
“I de sidste mange år har vi oplevet et decideret ondsindet klima, hvad angår brevforsendelser. Folk nægter simpelthen at sende papir til hinanden, bare fordi det åbenbart er blevet muligt at samtale via elektroniske beskeder,” lyder det i en pressemeddelelse fra PostNord, der samtidig ønsker at promovere en ny frimærkeserie ved navn Kongefamilien i Bøgelunde med Dannebrog og Matador:

“Mærkerne viser dronning Margrethe og prins Henrik i en ramme af bøgeblade, Dannebrog som rektangel og som vimpel samt tre elskede figurer fra Matador. Vi afslører ikke hvilke, men kan godt fortælle, at en af dem nok går op og lægger sig.”

De i alt seks mærker koster henholdsvis 23, 54, 129, 179, 212 og 1057 kroner stykket, da man allerede nu har taget højde for portostigninger i løbet af året.

“Skal man være helt sikker på ikke at modtage en afgift for manglende porto, kan man med fordel bruge det dyreste mærke,” siger PostNord.

PonyExpressen udfordrer PostNord
I forbindelse med PostNords udmelding har et nyt dansk fragtfirma, PonyExpressen, lovet, at de vil transportere julepost fra september.

“Vi fragter breve og pakker til hest, og kun de stærkeste og mest senede forældreløse teenagedrenge bliver ansat som postryttere. På fire dage kan vi transportere mange sække post fra Skagen, over Odense og Nykøbing Falster og frem til København,” fortæller William “Bill” Jackson, der er i gang med at etablere stalde og vandingsstationer i hele Danmark, så rytterne kan skifte hest undervejs.

PostNord mener dog ikke, at de har noget at frygte, lyder det fra en talsperson.

“Tanken om, at et brev kan befinde sig i Frederikshavn den ene dag og blot tre dage senere ligge hos en modtager i Ballerup – det er jo det glade vanvid!”