Foto: PCPics, Pixabay

Foto: PCPics, Pixabay

Trods utallige opfordringer afviser en dansk satireavis kategorisk at lave en sandfærdig artikel i anledning af første april.

En dansk satirisk onlineavis har gennem årene modtaget et utal af anmodninger om at skrive en sandfærdig nyhedsartikel den første april. Nu tager mediet, hvis identitet er redaktionen bekendt, bladet fra munden og afviser i hårde vendinger enhver tanke om dette.

“Nej, det ville ikke være en god idé med en rigtig nyhed fra vores side som aprilsnar. Det lyder måske umiddelbart rigtig sjovt, hvis man ikke er professionel satiriker og tænker, at det jo nærmest ville være den omvendte verden, bare omvendt. Men idéen er altså virkelig åndssvag, og en sådan artikel har vi ingen intentioner om at skrive,” sukker en midaldrende mandlig redaktør på mediet opgivende.

Ville ikke være sjovt
En yngre kvindelig redaktør og skribent supplerer:

“Prøv engang at tænke over det. Hvis vi faktisk klassisk journalistisk afdækkede den vildeste historie med potentiale til at vælte regeringen, ville hovedparten af læserne opfatte den som usjov, og alle dem, som artiklen handlede om, ville med et grin kunne henvise til, at historien stammede fra et medie, som er kendt for at udgive nyheder, der ikke passer. Det er en lose-lose situation.”

Det sidste redaktionsmedlem, der ud over at være anonym også gerne vil være asiat, tilføjer:

“Det værste er næsten, at alle tror, det er en enormt original tanke, når de siger det. Men vi har faktisk hørt det en million gange før, og idéen er for os nogenlunde lige så skamslidt som spørgsmålet om, hvorfor stenaldermennesker kun blev 30 år i gennemsnit, hvis palæomad er så sundt.”

Absolut ikke årets fedeste dag
Asiaten afviser også blankt en ofte fremsat påstand om, at første april skulle være en herlig dag for et satiremedie.

“Det værste er næsten alle dem, som siger, at den første april må være årets fedeste dag for os. Tværtimod, det er simpelthen den mest trælse dag på året, hvor alle andre pludselig går os i bedene, og vi ikke selv aner, hvad vi skal lave. Grundlæggende håber vi bare, at den bliver overstået hurtigst muligt,” siger hun og tilføjer dog, at uanset hvor desperat redaktionens medlemmer bliver, kan de garantere, at de aldrig kommer til at give efter for massernes tåbelige krav.