Foto: Oneinchpunch, Bigstock

Foto: Oneinchpunch, Bigstock

“I dag bliver jeg 21. Det skal fejres!” skrev Maria Jensen på sin Facebook-profil til et billede af en lagkage. Smagløst og unødvendigt, lyder kritikken.

En flot islagkage troner på det lille stuebord, som er dækket op med dug og champagne. På kagens top står tallet 21 med store stearinlys, og bagved sidder Maria Jensen i gang med at puste dem ud.

“I dag bliver jeg 21. Det skal fejres!” står der ved siden af billedet, som Maria lagde op på sin Facebook-profil i går.

“Jeg fyldte 21 år, og derfor inviterede jeg min bror, Michael, hans kæreste, Jeanne, og min søster, Julie, til en hyggelig eftermiddag. Michael foreslog, at jeg skulle tage et billede af os alle og lægge det ud på Facebook, så vores familie kunne se det,” forklarer Maria, der arbejder i Matas.

Grisk menneskesyn
Marias nærmeste blev da også glade for at se, at hun hyggede sig, og indtil videre har billedet fået 35 likes. Men i andre kredse har kagen vakt forargelse.

“Det er dybt smagløst at fejre begivenheden på den måde. Jeg er skuffet over Maria Jensens griske og ekskluderende menneskesyn. Hvad med de fødselarer, der sidder i bombarderede ruiner i Syrien? De stakkels forældre i Eritrea, der sender deres eneste overlevende barn på en livsfarlig rejse nordpå, fordi det er deres sidste mulighed for at overleve?” skriver forfatter og debattør Anne Lise Marstrand-Jørgensen i en kommentar, der har fået 524 likes og ansporet Folkekirkens Nødhjælp til at sætte en kampagne i gang, hvor man kan donere 50 kroner til en såkaldt nødhjælpskage til syriske børn.

Unødvendig provokation
Politisk kommentator og radiovært Jarl Cordua er ikke overrasket over, at andre tager handsken op fra Inger Støjberg, Pia Olsen Dyhr og Karsten Hønge, men opslaget imponerer ham ikke.

“Det er en unødvendig og uoriginal provokation. Folk må jo gøre, som de har lyst, og hvis Maria Jensen havde været medlem af Venstre, havde det måske endda været helt i orden. Men som hendes stunt står nu, kan jeg kun tage afstand fra det,” siger han.

Maria Jensen har ingen kommentarer til kritikken, men siger, at hun hyggede sig.

“Kagen var god, omend den nåede at smelte lidt, inden vi fik den skåret ud. Til gengæld var pynten i siderne virkelig flot lavet!”