Foto: Adam Bielawski

Foto: Adam Bielawski

“Jeg har ikke engang fået hørt den, der handler om Mars,” hulker Søren Madsen, der blev så berørt af den britiske kunstners dødsfald sidste år, at han heller ikke har taget stilling til, om albummet Let’s Dance er for poppet.

Det kom som et stort chok for mange, da 69-årige David Bowie døde den 10. januar sidste år. Meget få havde kendt til den indflydelsesrige kunstners kræftsygdom, der blev hans endeligt kort efter udgivelsen af albummet Blackstar.

Også Søren Madsen blev stærkt berørt.

“Jeg kunne ikke tro det, da jeg så nyheden på nettet. Tænk, at han pludselig ikke fandtes længere. Han, som har betydet så meget for verden og gjort så meget for musik, for kunst, ja, for menneskeheden,” husker den 35-årige mand, der stadig ikke er kommet sig helt. Faktisk har Søren Madsen været så bevæget, at han endnu ikke fået hørt noget af David Bowies musik.

Var Tin Machine undervurderet?
“Selvfølgelig kan man ikke undgå at samle et par numre op, når man er i byen, og mine venner delte da også en masse af deres yndlingsvideoer lige efter hans død. Men jeg fik dem bare aldrig hørt, fordi jeg var så berørt,” forklarer han og tilføjer, hvordan han derfor heller ikke har kunnet deltage ordentligt i de mange diskussioner om Bowies musik.

“Var Let’s Dance et poppet makværk, der ødelagde arven fra Berlin-trilogien og den utrolig fremsynede Scary Monsters (And Super Creeps)? Blev Tin Machine (et band, som Bowie var med i fra 1989-1991, red.) voldsomt undervurderet? Hvad betyder al symbolikken i Blackstar? Jeg aner det ikke.”

Veninde synger falsk
Heller ikke Life on Mars, en af Bowies mest kendte sange, har Søren Madsen nået at høre:

“En af mine veninder, som er kæmpe Bowie-fan, nynner den hele tiden, men det er jo ikke det samme som at høre den rigtige version. Hun synger også en smule falsk, hvilket ødelægger oplevelsen.”

Søren Madsen er dog stærkt opsat på at råde bod på sin forsømmelse meget snart.

“Jeg skal i hvert fald have downloadet Hunky Dory. Eller, nå nej, man kan vel bare høre den gratis på Spotify? Det må jeg finde ud af, i hvert fald i denne måned. Bowie var så vigtig.”