Foto: Infrogmation, Wikipedia

Foto: Infrogmation, Wikipedia

Efter stor succes med suttetræer lancerer Københavns Kommune nu et træ til hipstere, der gerne vil tage værdig afsked med deres fuldskæg.

I Folkets Park på Nørrebro står et træ.

Et ganske særligt træ, hvor flere hundrede afklippede fuldskæg blafrer blidt i brisen. Det er det såkaldte hipstertræ, hvor ekshipstere kan hænge deres aflagte fuldskæg og dermed tage en blid afsked med en væsentlig del af deres identitet.

En bragende succes
Iben Skovmark fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune fortæller, hvorfor myndighederne valgte at dedikere et træ til det formål.

“Vi ved, at rigtig mange børnefamilier har været enormt glade for kommunens suttetræer. Derfor syntes vi, det var en god idé med et træ, hvor hipstere kan tage værdig afsked med deres skæg, når de er vokset fra det. Eller når deres arbejdsgivere gerne ser, at de kommer videre i, eller blot påbegynder, deres voksenliv.”

Træet blev indviet ved en ceremoni midt i april, og det store antal skæg, der siden er kommet, vidner om, at træet har været en bragende succes.

Få meter fra træet møder RokokoPosten Sofie Svendsen, der netop har besøgt parken for at sige farvel til sin kærestes skæg. Det er nu kærligt bundet op på en af de nederste grene med et stykke håndlavet økologisk hampreb.

“Det er rigtig fint, at kommunen har lavet det her træ, for det gør afskeden meget nemmere. Selvfølgelig er det hårdt, uanset hvad, at sige farvel til noget, som har været en væsentlig kilde til glæde og trøst i mange år,” siger hun og kigger kærligt på kæresten Aslak Raahauge, hvis glatbarberede kinder er fugtige af tårer, og som er for berørt til selv at udtale sig.

Hygger sig med de andre skæg
Sofie Svendsen fortæller, at det ville have været alt for brutalt for Aslak blot at efterlade skægget på et koldt barbergulv eller se det blive skyllet ud i en håndvask efter endt klipning. Og hvis savnet efter skægget skulle melde sig, vil hipstertræet gøre det langt nemmere for Aslak at håndtere tabet, siger hun.

“Hvis Aslak vågner om natten og græder, fordi han savner sit skæg, kan jeg jo sige til ham, at det har det rigtig godt nede på træet sammen med alle de andre skæg, hvor de hygger sig og snakker om cykler uden gear, ekstra tung vinyl samt øl, der smager af hyben.”