Foto: Ocus Focus, Bigstock

Foto: Ocus Focus, Bigstock

Grotesk og umenneskeligt, lyder reaktionen fra Socialdemokratiet på et af Dansk Folkepartis forslag til en stramning af udlændingepolitikken. Ifølge oppositionspartiet skal der gå hele tre måneder, før de selv bakker op om forslaget.

“Jeg fik et chok, da jeg så den idé. Tænk, at man kan behandle sine medmennesker på den måde. Hvor er det langt ude.”

Sådan skrev et fremtrædende socialdemokratisk folketingsmedlem på Twitter som svar på et af Dansk Folkepartis forslag til at stramme loven yderligere for de flygtninge, der kommer til Danmark. Senere fulgte medlemmet op med et interview i et landsdækkende dagblad, hvor forslaget blev kaldt “grotesk” og “umenneskeligt”.

“Det er komplet vanvittigt, at man overvejer at indføre denne stramning. Har DF slet ikke overvejet, hvad det vil betyde for de stakkels flygtninge, som lovændringen går ud over?” sagde politikeren, der selv var med til at stemme en næsten identisk stramning igennem for et par år siden.

Danmark skal ikke være attraktivt
“Dansk Folkeparti viser endnu engang deres mest fremmedfjendske ansigt,” lød det i et tv-interview med en anden kendt socialdemokrat, der kort efter tilføjede, at Socialdemokratiet absolut ikke ønsker, at Danmark skal fremstå som et særlig attraktivt land for eksempelvis syriske flygtninge.

“Venstre og Dansk Folkeparti vil gerne have det til at lyde, som om de er de eneste, der passer på vores nation. Sådan hænger det bestemt ikke sammen!” sluttede socialdemokraten interviewet.

Ikke se stiltiende til
Derfor planlægger Socialdemokratiet at støtte DFs forslag, dog med tre måneders forsinkelse.

“Når Kristian Thulesen Dahl afslører sit sande menneskesyn med en så barsk udmelding, kan vi ikke se stiltiende til. I hvert fald ikke helt så stiltiende, som vi plejer,” siger det første fremtrædende folketingsmedlem til RokokoPosten og understreger, at Socialdemokratiet muligvis har landets strengeste asylpolitik, med undtagelse af Nye Borgerlige.

“Men Nye Borgerlige er jo også helt forfærdelige! Og stuerene – det bliver de aldrig!”