Collage: Marie Dyekjær Eriksen/Wikipedia

Den 51-årige udenrigsministers evne til at løbe panden mod en mur skal bruges til at teste bilsikkerhed som såkaldt crash test dummy. 

“Jeg har fået en helt unik mulighed for at arbejde videre med noget, jeg brænder for, og som jeg er dygtig til, og den tager jeg naturligvis. Derfor starter jeg på mandag som testdukke.”

Det oplyser udenrigsminister og partiformand for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, i en pressemeddelelse, der bliver offentliggjort mandag, men som RokokoPosten har fået adgang til, og som bekræftes af flere kilder.

Kunne ikke lade være med at glo på ulykken
I første omgang vil Samuelsen blive ansat af den tyske Volkswagen Group, hvor han skal teste koncernens biler på et helt nyt anlæg på Mosel-Zwickau-fabrikken i den tyske delstat Sachsen.

Det var Ralf Tenzer, der til daglig leder Volkswagens afdeling for ulykke-analyse, der først fik øjnene op for den nu snart forhenværende udenrigsministers særlige talenter.

”Jeg mødte første gang Anders på en industrimesse i Düsseldorf og bemærkede allerede dengang hans helt særlige tykhovedethed. Senere var jeg på forretningsrejse til København og genkendte ham i en engelsksproget avisartikel om regeringens skatteforhandlinger. Selv om det var frygteligt smagløst, kunne jeg simpelthen ikke få øjnene væk fra ulykken. Jeg gloede og tog billeder med min telefon.”

Tenzer tog efterfølgende kontakt til den liberale partiformand, der efter måneders svære forhandlinger med mange ultimative krav har indvilget i at arbejde til gengæld for et tilsagn om historiske lønstigninger engang i fremtiden.

Kan løbe panden mod den samme mur flere gange dagligt
Direktør for Volkswagen, Hans Dieter Pötsch, er både glad og stolt over det overraskende karriereskift:

“Hvor en crash test dummy kun holder til to-tre alvorlige frontalsammenstød og koster op mod 350 millioner euro, kan Anders løbe panden mod den samme mur flere gange dagligt. Vi forventer, at denne handel vil spare os for milliarder på årsbasis.”

Det bliver Elisabeth Ildal, der som suppleant indtræder i Folketinget istedet for Anders Samuelsen.