Foto: polygraphus, Bigstock

Foto: polygraphus, Bigstock

Rådvildhed og desperation breder sig over hele landet ved udsigten til, at en kommende storkonflikt rammer medlemmer af Djøf Offentlig. 

Frederik Olesen, der er mellemleder i en kommunal instans på Midtsjælland, ser bekymret ud. Blikket flakker bag de stilfulde briller, og hans fingre leger nervøst med en kuglepen, mens han forholder sig til udsigten til strejke blandt medlemmer af Djøf Offentlig.

“Det kommer til at ramme os hårdt. Ikke bare os, men alle landets offentlige institutioner og virksomheder,” siger han og kigger på de store papirstakke, som fylder alle kontorets reoler.

“Vi har skaffet så mange formularer, evalueringsskemaer og planlægningsskabeloner som overhovedet muligt, men jeg er bange for, at vi knækker, hvis konflikten trækker ud,” siger han.

Kan ikke undvære engagementskonsulent
En kommende strejke vil også ramme private aktører, der samarbejder med det offentlige. Det er tilfældet for entreprenørvirksomheden L. Gormsen, der i øjeblikket gennemfører et stort projekt i samarbejde med en kommune på Fyn.

“Vi kommer blandt andet til at undvære vores engagements- og proceskonsulent. Det er helt ubærligt. Når man tænker på, hvor stor en del af det samlede budget hendes løn udgør, er der ingen tvivl om, at hun er helt uundværlig for projektet,” siger ledende entreprenør Morten Skov.

Det er altså ikke kun udsigten til mangel på formularer, evalueringsskemaer og andre centrale redskaber til benchmarking, målopstilling, målopfølgning og tidsregistrering, der skræmmer ham.

“Vi risikerer at skulle undvære en medarbejder, der går rundt blandt alle de andre medarbejdere for at udføre ting, som ingen af os forstår sig på, og som vi ikke engang altid lægger mærke til, men som utvivlsomt er lige præcis det, der får enderne til at nå sammen,” gyser han.

Djøf Offentlig beroliger
Hos Deloitte er der også bekymring at spore. HR & Talent Supporter Charlotte Mørup udtaler:

“Vi overvejer at sympatistrejke for at være solidariske med en af de primære aftagere af vores konsulentydelser.”

Ifølge talsmand Pernille Cedilius fra Djøf Offentlig er der dog ingen grund til panik. Selvom manglen på Djøf Offentlig-medlemmernes bidrag i hverdagens arbejdsprocesser vil komme til at gøre ondt, går de mest vitale funktioner fri af såvel strejke som lockout, lover hun:

“Som hospitalerne, der stiller med beredskab til livstruende sygdom og fødsler, sørger vi naturligvis for, at der vil være en taskforce af tovholdere til at sikre livsnødvendig innovation og facilitering.”