Foto: Anders Hviid, Ft.dk

To dage efter åbningen drejer Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, nøglen om og sætter Christiansborg til salg. “Meget få danskere ønsker at benytte sig af vores ydelser,” siger hun.

“Lukket – lokaler til salg”. Skiltet med de usikre røde bogstaver er tydeligvis improviseret, som det hænger på Christiansborgs mægtige indgangsport.

For to dage siden åbnede Folketinget under stor ståhej og med forhåbning om massiv efterspørgsel. Desværre må medlemmerne allerede nu sande, at danskerne ikke ønsker deres ydelser.

Konfirmation på Christiansborg
“Vi havde ikke regnet med at måtte dreje nøglen om efter kun to dage. Men tendensen er klar: Kun tre danskere har siden tirsdag givet udtryk for, at de ønsker mere aktivitet fra os; to af dem var en del af rengøringspersonalet, og vi har mistanke om, at den tredje var Bertel Haarder klædt ud som en ældre dame,” fortæller Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, der i morges besluttede at lukke biksen.

“Næste skridt er at afhænde Christiansborg, så vi har sat et skilt op på døren til dem, der kunne have lyst til at bruge lokalerne. Man kunne fx leje dem ud til bryllupper og konfirmationer, mens selve folketingssalen kunne fungere som foredragssal, hvis en virksomhed ønsker et Chris MacDonald-arrangement, eller hvis en sønderjysk kommune har inviteret Barack Obama til at komme og tale, men glemt at reservere hallen,” siger hun.

Løkke: Har solgt chokoladefontæne
En af dem, der nu må se sig om efter et andet job, er Venstres Lars Løkke Rasmussen, der også fungerer som landets statsminister.

“Det er et meget stort chok, at den indtægt pludselig forsvinder. Sólrun (Løkke Rasmussens kone, red.) og jeg har taget nogle ret store forbrugslån, så hvis jeg heller ikke bliver statsminister til næste valg, kan det være, vi skal sælge huset,” fortæller politikeren og ærgrer sig over, at han ikke fik lært et brugbart håndværk, mens tid var.

“Det er nemt nok for Mattias (Tesfaye, red.), han kan bare blive murersvend igen. Men hvad skal jeg gøre? Jeg har allerede solgt min chokoladefontæne for at have noget at leve af i næste måned.”