Foto: Finn Årup Nielsen, Wikipedia

Efter at have opdaget sange som “Den store hvide flok vi se” og “Stille, du elskede Kvinde!” i Højskolesangbogen har en gruppe nazister stiftet et kor, der via folkeviser og salmer vil skabe et racerent og kvindefjendsk Danmark.

Under Besættelsen var den såkaldte alsang udbredt. Her mødtes borgerne for at synge fædrelandsviser som en diskret protest mod nazismen. Men den tid er for længst forbi, og i dag er Højskolesangbogen blevet en uofficiel bibel for racister og sexister.

Det fortæller lederen af Brønshøj Hitlerklub, Matthias Svendsen, som flere gange dagligt bruger Højskolesangbogen til at krænke sine medborgere.

Har droppet at male hagekors
“Det er overraskende, at så få har forstået, at Højskolesangbogen dybest set promoverer et nazistisk verdenssyn. Tag eksempelvis Brorsons ‘Den store hvide flok vi se’ eller Blichers ‘Det er hvidt herude’, der begge åbenlyst hylder arisk overherredømme, eller ‘Stille Nacht! Heilige Nacht!’, som indeholder ordet ‘heil’, og som Adolf Hitler med stor sandsynlighed har sunget.”

Fordi Højskolesangbogen har vist sig at være et effektivt våben har Brønshøj Hitlerklub lagt sine hidtidige aktiviteter på hylden til fordel for korsang.

“Tidligere var vi meget til sådan noget med at male hagekors og uddele pamfletter, som benægtede holocaust. Men alt det er slut, efter at vi opdagede Højskolesangbogens iboende potentiale for at fremme racisme og traditionelle kønsroller. Vi har derfor stiftet et kor, som skal bane vejen for fremtidens racerene Danmark,” siger Matthias Svendsen og fortsætter.

“Min pige er så lys som rav” fremmer førerstat
“Selvfølgelig er vi rigtig glade for ‘Den danske sang er en ung blond pige’, men det er jo langt fra den eneste sang, som fremmer biologisk racisme og den totalitære førerstat. Eksempelvis er ‘Min pige er så lys som rav og Danmarks gyldne hvede’ også helt oplagt en racistisk sang.”

Også når det kommer til synet på kønsroller, mener Matthias Svendsen, at Højskolesangbogen effektivt kan være med til at genoprette de traditionelle kønsrollemønstre.

“J.P. Jacobsens ‘Stille, du elskede Kvinde!’ behøver vist ingen introduktion, og mon ikke også ‘Kvinde min’, der indlysende handler om mandens iboende og naturgivne ret til at bestemme over kvinden, kommer med i næste udgave.”