Livlig handelsatmosfære, storslåede naturoplevelser og new nordic-stemning er blot tre grunde til, at du ifølge den amerikanske avis skal besøge den lille by i Sydvestjylland.

“The vibrant shopping street with its small authentic boutiques, a 150-year-old savings bank and real Scandinavian butcher’s meat completes the image of Nørre Nebel in Denmark as a new nordic gem.”

Sådan skrev The New York Times i sidste uge om byen i Sydvestjylland, der har omkring 1300 indbyggere og ifølge avisen altså er en perle med et levende handelsstrøg og autentiske små butikker. Faktisk blev den amerikanske journalist så imponeret, at The New York Times kårede Nørre Nebel til årets rejsemål foran byer som Shanghai, Buenos Aires og Madrid.

Snegl hos Hardy’s Bager
“Storbyer er old news. De er fulde af kædebutikker, larm og alt for mange mennesker. Nørre Nebel har den perfekte størrelse, en cool stemning af new nordic og naturoplevelser lige uden for døren,” siger Europa-korrespondent Alicia Yung, der opholdt sig fire dage i byen og i alt brugte tre uger på at kæmme Danmark for spændende rejsemål.

“Jeg var ikke i tvivl om, at en mindre dansk by ville komme til tops på vores liste, for sjællandske Tangberg og Vester Hjermitslev i Nordjylland viste også gode takter, men da jeg først fik en snegl hos Hardy’s Bager, var jeg solgt. Så vidt jeg kan forstå, bruger danskerne ikke engang apostrof-s på den måde, som vi gør i USA, men det gør det jo bare endnu mere sjovt og quirky.”

Går vildt for sig modemæssigt
The New York Times fremhæver desuden, at Nørre Nebel ligger et stenkast fra Vestkysten med dens smukke strande, og at den vestjyske befolkning er trendy på en afslappet måde.

“De indfødtes tøj er en spændende blanding af normcore og trashy glam med mærker, som jeg aldrig har hørt om før. Tøjet er dels skødesløst løstsiddende, dels utrolig stramt i et helt ukonventionelt mix af former og farver, og ifølge billeder fra sidste års sommersæson går det endnu vildere for sig rent modemæssigt, når de tyske turister kommer. Der er virkelig meget at blive inspireret af, selv for en blasert newyorker,” siger Yung.