Foto: tovalex, Bigstock

Foto: tovalex, Bigstock

På baggrund af en hemmelig liste, som er blevet lækket til RokokoPosten, kan vi afsløre, at Radio24syv er på sidstepladsen blandt de ting, Dansk Folkeparti gerne ser flyttet til Thyregod.

Beslutningen om, at Radio24syv i fremtiden skal drives et sted, der ligger mindst 110 kilometer fra København, har skabt røre i andedammen. Selv melder kanalens ejere ud, at de lukker og slukker, hvis beslutningen effektueres, og der hersker panikstemning i visse segmenter af den danske befolkning.

Nu viser det sig, at flytningen af Radio24syv til Thyregod nemt kunne være undgået, hvis regeringen havde været mere imødekommende over for Dansk Folkeparti. Det fremgår af denne liste, som i prioriteret rækkefølge viser, hvad partiet helst så flyttet til partileder Kristian Thulesen Dahls hjemby i Jylland:

1. Pyramiderne
Ifølge det højtstående medlem af partiet, lad os kalde hende Pia, som har lækket listen til RokokoPosten, var argumentet om at få pyramiderne til Thyregod først og fremmest, at de ville skabe en god synergieffekt med det 320 meter høje tårn, der er planlagt i nabobyen Brande.

2. Den Lille Havfrue
Statuen af Den Lille Havfrue har i mere end 100 år været placeret i København, der i forvejen har mange turistattraktioner. Det giver en skævvridning af turisttilstrømningen, og Thyregod vil være en god placering med sin beliggenhed kun 20 kilometer fra Jellingstenen.

3. Large Hadron Collider
At Dansk Folkeparti skulle have interesse i at få verdens største partikelaccelerator til Thyregod, kommer nok bag på de fleste. Ifølge Pia skal den da heller ikke bruges til forskning, men dens udformning og underjordiske beliggenhed vil fungere som et godt trafikalt supplement til partiets visioner om Billundbanen.

4. Holstebro bymidte
Endnu mere uforståeligt er det måske, at partiet gerne vil have Holstebro bymidte til Thyregod. Det forstår Pia godt, men forklarer, at det er noget med et udestående, som Kristian Thulesen Dahl har med Holstebros borgmester, H.C. Østerby (S).

5. Radio24syv
Egentlig har hverken Dansk Folkeparti eller Thyregod en interesse i Radio24syv. Når den befinder sig på listen, skyldes det taktik.

“Vi ved, hvor glade regeringspolitikerne er for Radio24syv og troede derfor, at de ville modsætte sig en flytning af den med vold og magt. Derefter ville vi stå stærkere i forhold til at få en af de ting, vi faktisk ønskede at få til Thyregod. Men sådan er politik nogle gange,” forklarer Pia, hvis fulde navn er redaktionen bekendt.