Foto: leeyounghee, Pixabay

En række politikere siger fra over for negative kampagner og erklærer, at de ikke ønsker at udbrede sig om navngivne modstanderes alkoholforbrug, seksuelle præferencer og andet smuds.

En valgkamp medfører ofte hårde angreb på politiske modstandere. Men denne gang skal det være anderledes. Flere politikere melder nu, at de først og fremmest vil bruge valgkampen til at fortælle om egne politiske forslag. En af dem er SF’s gruppeformand Jacob Mark, der står bag en opfordring til politikere fra alle partier om at føre en positiv valgkamp.

“Jeg tror, rigtig mange er trætte af, at vi politikere taler så grimt om hinanden. Så det vil jeg ikke gøre i valgkampen. Du vil for eksempel ikke høre mig sige, at Lars Løkke Rasmussen er afhængig af de asociale røvhuller i Liberal Alliance for at danne regering. Den slags ville jeg aldrig sige,” siger Jacob Mark.

Venstre-mand: Dan Jørgensen er ikke robot uden øjne
Samme toner lyder fra Venstres energiordfører, Thomas Danielsen.

“Jeg kunne selvfølgelig godt gå og bruge hele valgkampen på at sprede rygtet om, at Henrik Sass Larsen går i dameundertøj derhjemme, eller at Dan Jørgensen i virkeligheden er en robot uden øjne, men det ville være rigtig trist for folkestyret,” siger han, mens han bladrer i Venstres 122 sider lange spinmanual.

Hos Det Konservative Folkeparti lover børne- og socialminister Mai Mercado også at holde sig fra de negative kampagner.

“Demokratiet er vigtigt, så vi skal ikke gøre det til en kamp om at kaste mest smuds på hinanden,” siger hun til RokokoPosten fra sit kontor på Christiansborg, mens hun pakker foldere, hvor Mette Frederiksens ansigt er sat på et billede af Anders And-heksen Hexia de Trick.

Wammen: Lars Løkke. Fadøl. Lars Løkke. Fadøl.
Forslaget møder også opbakning fra Christiansborgs største parti, Socialdemokratiet.

“Den her valgkamp skal handle om visioner for Danmark. Om hvordan vi gør Danmark bedre, og ikke om Lars Løkke Rasmussens massive alkoholforbrug. Lars Løkke må drikke alle de fadøl, han vil,” siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, mens han med et intenst blik kigger RokokoPostens journalist i øjnene og gentager:

“Lars Løkke. Fadøl. Lars Løkke. Fadøl. Lars Løkke. Fadøl.”