Foto: gstockstudio, Bigstock

Foto: gstockstudio, Bigstock

Det er en guddommelig oplevelse, der foregår i hele kroppen, fortæller parret, der har trænet sig op til at kunne bowle i næsten et døgn.

De fleste har sikkert prøvet at bowle en time eller to i forbindelse med en fødselsdag, polterabend eller lignende. Så er der dem, der går til bowling en eller flere aftner om ugen. Og så er der Lone Dayley og Jens Grith. De kan blive ved i 18 timer.

“Tantra-bowling er det vildeste, vi nogensinde har prøvet. Det er en guddommelig oplevelse, der ikke bare handler om fingre og fødder, men om hele kroppen, der bliver ét med kuglen og eksploderer i en stor strike af kegler,” fortæller Lone, der har tantra-bowlet med Jens i snart syv år.

Én lang strike
“Da vi mødtes, var vi de rene amatører. Jeg kunne knap nok ramme to-tre kegler, og efter en time var jeg udmattet og havde ondt i armene. Men vi mærkede, at vi havde fat i noget, og så gik vi ellers bare i gang med at øve,” siger Jens og beretter om multi-strikes, der varer i timevis:

“Det handler om ikke at tænke på bowling som et forløb, hvor man opnår et højdepunkt, når kuglen rammer keglerne, og man forhåbentlig får en strike. Man skal betragte de mange timer som én lang strike, hvor bare det at røre ved kuglen eller løbe hen til banen føles som en million kegler, der vælter.”

Ifølge Jens og Lone har langt de fleste mennesker en meget traditionel opfattelse af bowling, hvor spillet har en helt bestemt rolle. Men det er en forældet og konservativ indstilling, mener de.

Udlev bowlingpotentiale
“I gamle dage spillede man måske bowling med et konkret formål, fx at vinde penge, mens man i dag mest gør det for sjov. Alligevel er spillet stadig omgærdet af stereotyper, som forhindrer folk i at udleve deres fulde bowlingpotentiale,” siger Lone.

Parret ønsker at dele ud af deres erfaringer og lære andre at tantra-bowle; de har derfor oprettet et kursus, hvor enlige og par kan finde ud af, hvordan de får multi-strikes, alene eller sammen med deres partner.

“Alle kan lære det, hvis bare de tør omfavne den magiske bowling-energi, der ulmer i dem,” siger Jens og tilføjer, at han og Lone bestemt ikke bowler 18 timer ad gangen hver gang:

“Nogle gange tager vi bare en hurtig tur på en halv time. Det er også sjovt!”