Foto: Gage Skidmore, Flickr

Nyhedssatirisk avis opgiver at karikere Donald Trump, efter at han droppede et planlagt dansk statsbesøg, fordi han ikke måtte købe Grønland. I stedet overvejer avisen at udgive sær meta-artikel.

Stemningen er trykket på redaktionen på en større dansk nyhedssatirisk avis, hvor meldingen om, at Donald Trump har aflyst sit statsbesøg i Danmark, skal formidles humoristisk.

De ansvarlige satirikere ser sig ganske enkelt ude af stand til meningsfuldt at tilføje et satirisk tvist til præsidentens ageren, forklarer en 40-årig mandlig skribent.

Umuligt at karikere
“Satire gør brug af overdrivelse og karikatur, men her må vi simpelthen erkende, at det ikke er muligt at tilføje nogen af delene,” siger han.

“Det er en bunden opgave at lave satire over en superaktuel problematik, der involverer både den amerikanske præsident og Danmark. Det ville virke temmelig aparte, hvis vi ignorerede sådan en situation og i stedet skrev en artikel om, at blå blok modtager en cirkuspris for årets bedste klovnebus, eller at Martin Rossen er afsløret som Sauron,” fortsætter skribenten og slår opgivende ud med armene.

“Men det her er jo totalt håbløst. At en amerikansk præsident aflyser et statsbesøg få uger inden ankomst er i sig selv helt vildt, og at han gør det på Twitter er endnu mere langt ude. Allerede dér bliver det virkelig svært at skrive noget, som overgår virkeligheden. Men OK, det kunne vi nok finde ud af, trods alt. Men at præsidenten aflyser, fordi han ikke må købe Grønland – det er altså en regulær fuckfinger til hårdtarbejdende satirikere.”

Ikke første gang 
Det er heller ikke første gang, at satirikere føler, at Donald Trump gør livet svært for dem, forklarer satireskribenten.

“Han approprierede også begrebet fake news, som indtil 2016 primært betegnede satire. Siden da har vi skullet omtale det, vi laver, som nyhedssatire, og hvem fanden har hørt om det?” spørger skribenten

Hvad vil I gøre nu, hvor I ikke ser jer i stand til at skrive noget om Donald Trump?

“Jeg ved det ikke,” siger satireskribenten med et suk og fortsætter:

“Men vi bliver nødt til at lave et eller andet, så mon ikke jeg ender med at skrive et eller andet sært og meta-agtigt.”