Foto: News Oresund, Wikipedia

Efter at Socialdemokratiet er blevet kritiseret for at være nærtagende og mangle humor, har flere socialdemokrater uopfordret kontaktet RokokoPosten for at fortælle, at både Martin Rossen og Mette Frederiksen har rigtig meget humor og elsker satire, så længe den involverer revyer og julefrokoster, men ikke balloner.

Flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer kritiserede forleden et satirisk radioprogram for mobning, efter at programmet fik hejst en ballon på Kongens Nytorv, som forestillede den socialdemokratiske toprådgiver Martin Rossen udstyret med en crackpibe og Mette Frederiksen som hånddukke. Efterfølgende har flere debattører langet kraftigt ud efter Socialdemokratiets ledelse for at være nærtagende og mangle humor.

Men nu tager højtplacerede socialdemokrater til genmæle. De har nemlig uopfordret kontaktet RokokoPosten for at fortælle, at partiets ledelse ifølge dem har rigtig meget humor.

Er ikke blevet truet til at rose Rossen
“Martin Rossen er så sjov, at han kunne fortælle en vits, der ville give dig alvorlige latterkramper, selv hvis han stod midt i svære forhandlinger om øget hektarstøtte midt om natten,” fortæller undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der understreger, at ingen har bedt hende kontakte RokokoPosten for at nuancere billedet af partiledelsen eller truet med repressalier, hvis hun ikke gjorde det.

Også en af Martin Rossens tidligere kolleger i Microsoft, Jørgen Bardenfleth, har kontaktet RokokoPosten for at fortælle, hvor sjov Rossen er.

“Jeg kan afvise, at Martin Rossen skulle være humorforladt. Han er et sprudlende festfyrværkeri af begavet vid og lune bemærkninger. Linie 3 har intet på ham, når det kommer til imitationer af dronning Margrethe og Poul Nyrup.”

Det er ikke sjovt
Den nyligt raskmeldte tidligere gruppeformand Henrik Sass Larsen har kontaktet RokokoPosten for at fortælle, at også Mette Frederiksen er stor tilhænger af sjove ting.

“Mette Frederiksen synes, at politisk satire er vildt sjov. I revyer og til julefrokoster, hvor man meget gerne må bruge hende som emne,” siger han og understreger, at der dog er grænser for, hvad satire kan tillade sig.

“Balloner, hvor Martin Rossen har en crackpibe i hånden, er jo fuldstændig grebet ud af den blå luft. Martin har hverken Mette Frederiksen som dukke eller crackpiber i hånden til daglig. Det har ingenting på sig, og jeg ville ønske, at man ville droppe den slags fiktive nyheder,” siger han og tilføjer:

“Det er ikke sjovt!”