Foto: Folketinget.dk

En række borgere er dødtrætte af det, de kalder Pernille Rosenkrantz-Theils typisk kvindelige “ministersplaining”, mens skoleelever beskylder undervisningsministeren for at opføre sig som deres mor.

RokokoPosten træffer den pensionerede elektriker Bjørn Eriksen på bodegaen Pouls Kro i Hirtshals.

Han er absolut ikke begejstret for den nye børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, som ifølge ham bruger sit køn og sin ministerpost til at tale ned til folk.

Mange arrogante kvindelige ministre
Yadda yadda yadda, besparelser og forslag er jo det eneste, der kommer ud af munden på hende. Det er bare én stor omgang ministersplaining, som om hun ved bedre end vi andre, bare fordi hun er kvinde og folkevalgt. Hvem tror hun egentlig, hun er?”

Bjørns ven, Peter Henriksen, er enig. Han fortæller, at han ikke har sat sig ind i, hvad ministeren har af politiske synspunkter, men at han alligevel finder hende ret træls.

“Jeg aner ikke, hvad hun siger, og jeg er ligeglad. Jeg er 66 år gammel og har oplevet rigeligt med arrogante kvindelige ministre i min tid, til at jeg sagtens kan diskvalificere dem på baggrund af deres køn og stilling. Så stor forskel er der jo heller ikke på kvinder,” siger han og tilføjer:

“Ritt, Støjberg, Rosenkrantz-Theil, altså, who cares? De har alle en tissekone og en ministerpost, ikke sandt?”

Ministeren er ikke vores mor
Også i elevbevægelsen er der utilfredshed med undervisningsministerens facon. På Christiansborg Slotsplads var der fredag demonstration under parolerne “Nej til Theil” og “Du er ikke vores mor!”

I den forbindelse talte RokokoPosten med 11-årige Josva Overgaard, der er elevrådsformand på Lykkeskolen i Brande og medlem af Danske Skoleelever.

“Det er som om, hun er på et eller andet magttrip. Vi er dødtrætte af, at ministeren bare tror, hun kan bestemme det hele,” udtalte Josva Overgaard og fortsatte:

“Hallo, Pernille! Du er altså ikke vores mor, så hold op med at lade som om, du kan gå og sige, hvad vi skal gøre i skolen, bare fordi du er en dame og har fået en ministerpost.”