Foto: Tøndemageren, Wikipedia

Psykologer har oplevet en sand telefonstorm fra aarhusianere, som søndag fik vekslet en forventet folkefest til et sandt mareridt med nederlaget til Silkeborg. Nu er der oprettet sorggrupper som “Findes Champions League i virkeligheden?” og “Hvordan får jeg mareridt om nedrykning til at gå væk?”.

“Det føles, som om jeg har set et voldsomt trafikuheld udspille sig langsomt for mine øjne, uden at jeg kunne komme væk.”

Sådan beskriver mange aarhusianere deres oplevelse i søndags, da de tog til Aarhus Stadion for at overvære den forventede nedslagtning af bundproppen fra Silkeborg.

Med seks sejre og blot et enkelt nederlag i de seneste syv kampe var der nemlig lagt op til folkefest med over 20.000 aarhusianere på lægterne. Silkeborg vandt dog kampen, deres første sejr i 13 kampe, hvilket har sendt aarhusianerne ud i en tilstand af massiv depression, hvilket har lagt pres på aarhusianske psykologer.

Opretter emnebaserede sorggrupper
Psykologerne har hurtigt identificeret en række fællesnævnere for folks henvendelser og derfor oprettet emnebaserede sorggrupper, som findes i alle dele af byen:

Gruppe 1: Kommer jeg nogensinde til at opleve AGF vinde mesterskabet?
Gruppe 2: Hvorfor skal AGF altid hjælpe hold, som ikke har vundet i 1000 år, til deres første sejr?
Gruppe 3: Findes Champions League i virkeligheden, eller hallucinerer jeg bare?
Gruppe 4: Mine mareridt om nedrykning er vendt tilbage – hvordan får jeg dem til at gå væk?
Gruppe 5 (for børn): Hjælp, min far truer igen med at hænge sig i sit slidte AGF-halstørklæde ud fra Ringgadebroen – hvad gør jeg?

Tæt på krise og lukning
På grund af AGF’s nederlag var der stor lettelse at spore hos psykologerne, hvoraf mange har været tæt på at dreje nøglen om på grund af holdets hidtil usete sejrsstime. Stemningen i Aarhus var simpelthen ved at blive for god, forklarer chefpsykolog Børge Jensen.

“Vi så kriseramte parforhold, der pludselig blomstrede. Folk, der døjede med motivationen på arbejdet, performede pludselig helt vildt, og selv Jan Schouby begyndte at skrive positive artikler til Aarhus Stiftstidende. Det var en helt forfærdelig tid for vores branche,” siger han og tilføjer uden for citat:

“Inden Silkeborg-kampen overvejede vi at ringe bombetrusler ind til universitetet, skrive en masse skræmmeartikler om præstationssamfundet og så videre for at få folks problemer lidt tilbage. Men lige som vi var længst nede, kom AGF os til undsætning med to nederlag i træk. Endda i lokalopgør, så det var helt perfekt,” siger han.