Foto: Foreign and Commonwealth Office, Flickr

Sólrun og alle tre børn i Løkke Rasmussen-familien nægtede i søndags den tidligere statsminister at fremlægge sit forslag til den kommende uges madplan, hvorefter en tydeligt oprevet Løkke udvandrede ad husets bagdør.

Naboerne spærrede øjnene op, da de klokken 19.08 søndag aften kunne se en tydeligt vred Lars Løkke Rasmussen med brun sovs i mundvigen forlade huset ad den nye bagdør, som han for nylig har installeret.

I nabolaget er det nemlig almen viden, at søndagsmiddagen klokken 19 er en af ugens allervigtigste begivenheder i familien Løkke Rasmussen, fordi madplanen for den kommende uge besluttes.

Men i søndags gik noget altså galt.

Stegt flæsk for niende uge i træk
Det lykkedes RokokoPostens graverredaktion at finde en forklaring, da Sólrun Løkke Rasmussen med tårer i øjnene stillede op til interview foran familiens hus efter det turbulente husmøde.

“Siden Lars gik af som formand for Venstre, har vi ladet ham bestemme ugens madplan. For ligesom at få ham i godt humør igen. Men nu har vi ni uger i træk fået stegt flæsk med persillesovs og hakkebøf med bløde løg og brun sovs, og så trækker vi altså en streg i sandet. Den grønne fløj i familien vil ikke mere,” siger hun.

Sólrun beskriver, hvordan samarbejdet omkring madlavningen i familien på det seneste er blevet uharmonisk og har resulteret i fløjkrige. Flere unavngivne familiemedlemmer beskriver, at de er utilfredse med, at Lars ikke inddrager dem i madplanerne og for nylig udgav bogen Danske kødklassikere med sin egen holdning til favoritopskrifter uden at informere familien.

Løkke: Ser frem til bulgursalat
Lars Løkke Rasmussen blev kort tid efter sin exit fra familiemiddagen set på Græsted Kro. Senere søndag aften brød han tavsheden med et opslag på Instagram. Her ses han i muntert lag sammen med barndomsvennerne Poul og John.

“Noget er vigtigere end andet. Vennerne er samlet. Hav en dejlig søndag aften! Madplaner går jo stille og roligt ud på at sikre, at alle får Danmarks nationalret jævnligt. Det er sund fornuft!”

En uge senere udtalte en mere rolig Løkke Rasmussen til RokokoPosten:

“Det har hele tiden været min plan, at familien skulle med ind over madplanen. Det skete bare et år eller to tidligere end planlagt. Dét var jeg ikke forberedt på, og derfor bliver det kunstneriske indtryk elendigt. Men det hele ender dér, hvor jeg hele tiden har tænkt, det skulle ende,” siger han og tilføjer, at han oprigtigt ser frem til morgendagens bulgursalat med kikærtevafler.