Foto: 13smok, Pixabay

Den kendte fyrste og guldsmed Sauron vil gerne slippe af med det, han mener er et urimelig dårligt omdømme. Hans nye navn, Kereby, skal vise, at han kerer sig om andet end brutal krigsførelse og at indhylle verden i evigt mørke.

Det er en glad mørkets fyrste, tidligere kendt som Sauron, som RokokoPosten møder i Brande fredag eftermiddag. Her overvåger han byggeriet af et 320 meter højt tårn, der skal afløse hans tidligere bolig, en penthouselejlighed i tårnet Barad-dûr i Mordor, som kollapsede på grund af et vulkanudbrud.

Det er dog ikke det høje tårn, som Sauron er begejstret for, men sit navneskift til Kereby, der skal give ham en ny og rundere profil i offentligheden.

Afviser ikke fejltagelser
“Der er ingen tvivl om, at når mange tænker på Sauron, giver det dem negative associationer til forsøg på at vinde verdensherredømmet ved hjælp af genmanipulerede hære af morderiske orker. Men jeg er meget andet end det,” siger manden, der tidligere var kendt som Sauron, og fortsætter:

“Hør her. Jeg afviser ikke, at jeg kan have begået fejltagelser. Hvis man er entreprenant og gerne vil ændre mange ting hurtigt, kan man godt komme til at slå et par skæverter i forbifarten, og det har jeg helt sikkert gjort. Men jeg er klar til at lære af mine fejltagelser, og det vil jeg gerne signalere udadtil.”

Vil meget andet end evigt mørke
Der er rigtig gode grunde til, at lige præcis Kereby er blevet Saurons nye navn, fortæller han.

“Navnet skal vise, at jeg faktisk kerer mig om folk og skabe associationer til gadekær, ænder og landsbyidyl, som jeg er en stor ynder af. Kereby repræsenterer en side af min personlighed, som jeg gerne vil gøre folk lidt mere opmærksomme på, i stedet for at man kun associerer mig med drømme om at indhylle verden i evigt mørke og den slags.”

Sauron fortæller også, at han på toppen af sit nye tårn i Brande – foruden et evigt vågende brændende øje – planlægger at installere et stort maleri af en glad and.