Foto: Tomasz Sienicki, Wikimedia Commons

Foto: Tomasz Sienicki, Wikimedia Commons

Inspireret af prins Harry og hertuginde Meghan bekendtgør Sanne Salomonsen, at hun trækker sig fra sin rolle som Danmarks rockmama. Hun vil fortsat lave musik, men fra en anden, knap så fremtrædende position.

Da prins Harry og hans hustru, Meghan, hertuginde af Sussex, i sidste uge meddelte, at de trækker sig som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus, gav det den populære danske sangerinde Sanne Salomonsen noget at tænke over.

“At være Danmarks rockmama er en fornøjelse, men også en tung pligt. Jeg er ikke længere ung, og derfor er tiden kommet til, at jeg trækker mig fra rollen som fremtrædende medlem af den danske musikscene,” siger Sanne Salomonsen, der allerede har gjort sig tanker om, hvem der kan overtage hendes position.

“Det skal ikke være en af de helt unge kunstnere, men sådan en som Tina Dickow, der har godt og vel fyrre år på bagen, kunne måske komme i spil, selvom der selvfølgelig ikke er meget rock over hende.”

Glemte at spørge manager
Sanne Salomonsen understreger, at hendes fans ikke har noget at frygte. Hun vil fortsat lave musik, men fremover bliver det i en knap så fremtrædende rolle.

“Jeg har ikke besluttet mig for, hvilken position jeg fremover vil indtage. Måske bliver det noget med lut og cembalo,” siger hun og tilføjer, at hun selvfølgelig bliver ved med at synge.

Salomonsens manager, Henrik Seifert, frygter, at beslutningen får store konsekvenser.

“Alle kender Sanne som Danmarks rockmama. At fratræde den rolle er en marketingmæssig katastrofe. Jeg er virkelig skuffet over, at hun har truffet en sådan beslutning uden at konsultere mig,” siger han.

Organisation kræver “rockforælder”
For andre er Sanne Salomonsens beslutning en kærkommen anledning til at kræve et opgør med binære kønsbetegnelser i populærkulturen.

“Vi håber, at Sanne Salomonsens efterfølger vil træde ind som Danmarks rockforælder og ikke rockmama eller rockpapa. Tiden er løbet fra begreber, der understøtter en binær kønsopfattelse, og det vil et sådant statement fra landets musikscene være med til at slå fast med syvtommersøm,” lyder det fra talsperson Boti Eskildsen.

Sanne Salomonsen har ingen holdning til, om hendes efterfølger kalder sig rockmama eller rockforælder.

“Så længe det er en kvinde, er jeg ligeglad med, hvad hun kalder sig,” slutter hun.