Foto: Krakenimages.com

“Jeg vidste slet ikke, man kunne komme så mange år i fængsel,” lyder det fra en dømt voldtægtsforbryder, der har siddet inde i 17 måneder for syv overgreb.

De fleste danskere fik et chok, da tidligere medarbejder i Socialstyrelsen Britta Nielsen tidligere på ugen blev idømt seks et halvt års fængsel for svindel. Straffen var alt for mild, mente mange og gav udtryk for deres vrede og skuffelse på sociale medier.

Men ikke Sonny L., en 44-årig dømt voldtægtsforbryder med syv overgreb på straffeattesten.

“Det er alt for lang tid i fængsel, hvis du spørger mig. Jeg ville blive skør af at sidde inde i mere end et halvt år,” siger Sonny, der er blevet dømt for tre voldtægter og fire seksuelle overgreb.

“Folk snakker om, at Britta hev så mange penge ind, at det næsten kunne betale sig for hende at komme i fængsel. Det giver jeg ikke meget for. Næ nej, en voldtægt – dét kan betale sig!”

Dumt ikke at voldtage
Sonny startede sin karriere som overgrebsmand for ti år siden efter at have læst i aviserne, hvordan voldtægtsforbrydere typisk slap med et par års fængsel, selv for meget grove overgreb.

“Med så lave straffe ville det næsten være dumt at lade være med at voldtage, især fordi rigtig mange overgreb ikke engang bliver anmeldt,” siger han og banker med to fingre på siden af næsen, hvorefter han blinker til RokokoPostens udsendte.

På grund af sine lave straffe var Sonny L. ikke engang klar over, at der fandtes fængselsdomme på over seks måneder.

“Jeg ville have troet, at det var i strid med menneskerettighederne at spærre folk inde i så lang tid. Det virker ærlig talt barbarisk,” siger voldtægtsmanden, der sidst sad inde i fire måneder for en voldtægt af en tilfældig kvinde, han overfaldt i en park.

“Det var lidt et sats, fordi jeg ikke kendte hende, og så bliver det typisk anmeldt. Jeg har holdt lav profil siden, for det var fire lange måneder.”

Underskrifter for Britta
Sonny L. har nu planer om at starte en underskriftsindsamling, der har til formål at sænke Britta Nielsens straf.

“Indtil videre har jeg kun fået underskrifter fra andre voldtægtsforbrydere og så et par pædofile. Nå ja, og så en masse medarbejdere fra Skat og Danske Bank.”