Foto: Mix And Match Studio, Bigstock

Foto: Mix And Match Studio, Bigstock

En kandidat til kommunalvalget i Ikast håbede på opmærksomhed ved at få sine plakater vandaliseret. Men plakaterne hænger stadig, siger den skuffede politiker.

I anledning af det forestående kommunalvalg har håbefulde kandidater i landets 98 kommuner hængt valgplakater op for at fange vælgernes opmærksomhed. Mange steder er kandidaternes kontrafejer dog blevet udsat for hærværk med stor ståhej til følge.

Også Nicolai Offenberg, der stiller op for De Konservative i Ikast-Brande Kommune, har hængt valgplakater op. Hans plakater hænger dog rigtig fint og er ikke blevet udsat for hærværk. Det skuffer den unge kandidat.

“Det er virkelig nedslående, at ingen har gidet vandalisere mine plakater. Det var en meget stor del af min strategi op til valget, at mine plakater ville blive ødelagt, så jeg kunne få noget positiv opmærksomhed og sympati fra omverdenen på den måde,” siger Nicolai Offenberg, mens han med ærgerlig mine viser RokokoPosten, hvordan en af hans plakater hænger fuldstændig som ny i en lygtepæl i det centrale Ikast.

Ikke engang et Hitler-overskæg
“Jeg har kørt rundt i kommunen og ledt og ledt for at se, om der dog ikke kunne være et eller andet hærværk. Men der er intet. Ikke engang et lille Hitler-overskæg eller noget. Det er et alvorligt demokratisk problem med den form for ulighed i vandalismen,” fortæller Nicolai Offenberg, der ellers havde forberedt sig grundigt på, hvordan han skulle reagere på det forventede hærværk.

“Jeg brugte flere timer på at tage en selfie, hvor jeg både så skuffet og lidt vred ud. Jeg havde skrevet pressemeddelelser om det vigtige i at kunne være uenige uden at ødelægge plakater. Og jeg havde aftalt med flere af mine venner, at de skulle lægge billeder op på Facebook af mine ødelagte valgplakater og sige, det var for dårligt. Så selvfølgelig er jeg skuffet over, at alt det arbejde er spildt,” fortæller den konservative kandidat.

Vælger nye mærkesager
Nicolai Offenberg har ellers gjort alt, hvad der stod i hans magt, for at få fremprovokeret en hærværksaktion mod sine plakater.

“Jeg skrev for eksempel, at Kærshovedgård (udrejsecenter i Ikast, red.) skulle lukkes, og at beboerne skulle smides hjem. Jeg skrev, at offentligt ansatte bare skulle tage sig sammen, og at feministerne skulle blive i København. Jeg troede virkelig, det kunne sætte gang i noget vrede, men jeg tog fejl,” fortæller kandidaten, der nu har opgivet de kontroversielle mærkesager og i stedet vil arbejde for bedre adgang til naturarealer og mindre bureaukrati i kommunen.