Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

IKEA’s åbning er helt OK med erhvervsministeren, der bestemt heller ikke vil udskamme sin kone for at gå i byen, når de ikke som sådan havde en anden aftale.

“Jeg havde måske tænkt, at vi skulle sidde og hygge med lidt Netflix, men det var jo ikke noget, vi talte om som sådan, så det var da helt fint.”

Simon Kollerup genfortæller en episode fra sidste år, da hans kone tog i byen med et par veninder. Børnene blev passet, og Simon havde derfor regnet med, at parret skulle spise god mad og se en film.

“Men så påpegede min kone, at det faktisk ikke er ulovligt at tage i byen, når ens børn bliver passet, og man ikke har aftalt noget med sin mand. Og nej, det er det ikke. Så jeg kunne kun gentage, at det bare var helt fint og superduper.”

Ser med stor alvor på bytur
Simon Kollerups kone fortæller RokokoPosten, at hun dengang ikke var sikker på, at hendes mand virkelig havde det godt med, at hun tog af sted. Hun spurgte derfor igen om hans mening, hvortil han svarede:

“Jamen, hvis du rent faktisk vil høre min mening og ikke bare gøre, som det passer dig, ja, så ser jeg faktisk med stor alvor på, at du bare tager i byen. Men du må gerne. Det er da ikke det. Jeg har ikke noget problem med det. Og jeg har ikke noget ønske om at udskamme dig.”

På samme måde har Simon Kollerup heller ikke et problem med, at IKEA for nylig valgte at åbne deres butikker igen på trods af coronakrisen.

Besværligt med nye love
“Hvis man har det på den måde, kan man da bare holde åbent. Det er ikke ulovligt, for det havde jeg ærlig talt ikke troet, at det behøvede at være. Det er meget besværligt at indføre nye love, så jeg håbede på, at IKEA bare kunne regne ud, hvad vi tænkte,” siger han, hvortil en talsperson fra IKEA påpeger, at regeringen har indført ganske meget hastelovgivning, også for erhvervslivet.

“OK, fint, måske er det bare mig, der er dum så. Det er det nok. Måske er det bare helt fint og super, at IKEA holder åbent midt i en pandemi og den største krise i Danmarkshistorien siden Anden Verdenskrig, hvor det må forventes, at alle løfter i flok i stedet for at kræve grådigt ind og samle borgerne i potentielle smittereder. I kan da bare åbne, så,” fortsætter erhvervsministeren, hvortil IKEA-talspersonen svarer:

“Øh, OK så.”