Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

Undertrykkende adfærd er et problem i det politiske Danmark, siger det uafhængige folketingssmedlem. Overdreven politisk korrekthed, mener Josephine Fock og frygter, at man ikke længere vil kunne nedbryde folk psykisk.

“Jeg har lyst til at holde et minuts stilhed for Uffe Elbæk og alle andre, der har mistet deres politiske liv på grund af magtkampe, intriger og grænseoverskridende adfærd i Alternativet. Æret være deres minde.”

Sådan lød ordene fra Sikandar Siddique, løsgænger i Folketinget og tidligere medlem af Alternativet, under en demonstration, der skulle sætte fokus på diskrimination og undertrykkelse i det politiske Danmark.

Demoen er resultatet af et længere debatindlæg, som tidligere politisk leder af Alternativet, Uffe Elbæk, offentliggjorde, hvor han langer ud efter partiets nuværende politiske leder, Josephine Fock.

Nedbrydende makroaggressioner
“Mange siger, at grænseoverskridende adfærd i politik ikke findes længere, eller at det i hvert fald ikke er et strukturelt problem. Men det passer ikke: Jeg har oplevet på egen krop, hvordan frådende skrigeri, en telefon, der kastes gennem lokalet, og andre makroaggressioner i et parti som Alternativet kan nedbryde mennesker,” siger Sikandar Siddique.

“Men det er for snævert blot at fokusere på en enkelt person som Josephine Fock, der af nogle bliver omtalt som en kontrollerende og manipulerende psykopat. Det ville være for småligt og hævngerrigt, når nu de undertrykkende strukturer rammer os alle.”

Systemisk nedtur
Heriblandt Uffe Elbæk, mener Siddique.

“Nogle læser Uffes indlæg om hans tid i Alternativet som en jamrende ansvarsfraskrivelse, men jeg ser en mand, der er blevet umyndiggjort af den systemiske nedtur, som det parti repræsenterer,” siger han.

Josephine Fock deltog ikke selv i demonstrationen, da hun ikke mener, at der findes nogen særlig undertrykkelse i det politiske Danmark.

“Sikandars holdning er dybt provokerende. Selvfølgelig findes der idioter i politik. Uffe, for eksempel, er en kæmpe idiot. Men det er ikke systemisk. Vi skal også passe på ikke at blive så politisk korrekte, at det ikke længere er tilladt at råbe af folk eller nedbryde dem psykisk over flere år,” siger hun og mener ikke, at en telefon gennem lokalet behøver at være et problem.

“Da jeg var barn, var den flyvende telefon en neutral eller endda venlig gestus. På græsk betyder telefon jo bare en fjern stemme.”