Foto: Johan Wessman, News Øresund

Foto: Johan Wessman, News Øresund

Det ligger i umiddelbar forlængelse af sommerbrevkassen med Mica Oh at give hende og Rasmus Paludan hver deres lommefascistoide brevkasse i bladet, mener chefredaktør Tina Nikolaisen. 

Hen over sommeren har hjemmesiden alt.dk, der er et samarbejde mellem otte af Egmonts magasiner, herunder ALT for damerne, bragt en brevkasse om antiracisme med den intersektionelle feminist Mica Oh ved roret.

I brevkassen har Mica Oh blandt andet vejledet hvide danskere i nænsomt og forsigtigt at vænne deres farvede venner af med at opleve verden på en alt for hvid måde, så de med tiden bliver korrekte og frigjorte mennesker som Mica Oh selv.

Nu melder ALT for damerne ud, at de har ansat Mica Oh som fast brevkasseredaktør, og at man har lavet en tilsvarende aftale med fænomenet Rasmus Paludan eller Danernes Lys, som er det navn, han foretrækker og identificerer sig med.

Fascistoid hyggelæsning
“Mica Oh og Rasmus Paludan repræsenterer på hver deres måde en spændende fascistoid tankegang. De sætter mennesker i bås ud fra deres hudfarve eller oprindelsesland, og de går ind for at fjerne rettigheder fra bestemte grupper af mennesker. Kort sagt er der lagt op til en solid gang hyggelæsning – et skønt frikvarter til den travle husmor,” siger Tina Nikolaisen, der håber, at bladets faste læsere vil tage godt imod de nye tiltag.

“Vi har mange læsere, der stemmer Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, og det vil måske være mærkeligt for dem at se en mørk kvinde besvare spørgsmål om antiracisme. Med Rasmus Paludans brevkasse at sammenligne med vil de dog hurtigt opdage, at Mica Ohs tankegang slet ikke er så forskellig fra, hvad de er vant til,” tilføjer hun.

Dejligt med forskel på sort og hvid
Grethe Søndergaard, der har været fast læser af ALT for damerne i en menneskealder, glæder sig til de nye tiltag.

“Jeg har læst sommerbrevkassen på min iPad, og jeg synes, hende den brune dame har nogle spændende tanker om forskellen på sorte og hvide mennesker. Det er rart at se, at de sorte også har forstået, at der er forskel, og at sorte og hvide ikke bare kan gøre de samme ting,” siger hun.

Om hun vil være lige så begejstret over Rasmus Paludan, ved hun endnu ikke:

“Nu giver jeg ham en chance, men jeg synes, det er lidt mærkeligt med ham i ALT for damerne. Han virker ikke som en, der er for damer.”