Logo: Ekstra Bladet

Logo: Ekstra Bladet

Mediechefer er overraskede over, at en avis, der er finansieret af prostitutionsannoncer, og som hver dag publicerer et billede af en afklædt kvinde, er hjemsted for en sexistisk kultur. Heldigvis er problemet begrænset til Ekstra Bladet. 

46 kvinder, der enten har været eller er ansat på Ekstra Bladet, står i et brev til chefredaktør Poul Madsen frem og beretter om en arbejdsplads med en upassende, mandsdomineret og ekstremt sexistisk kultur.

Den udmelding kommer som en stor overraskelse for flere af avisens nuværende og forhenværende chefer.

Kan ikke se koblingen til side 9-piger
“Jeg kan slet ikke se koblingen fra at tjene penge på prostitutionsannoncer, dagligt publicere et billede af en nøgen kvinde og ellers finde den mest lumre vinkel på alt til en generel sexisme-kultur,” udtaler chefredaktør Poul Madsen, mens han beordrer en journalist til at få noget med analsex ind i rubrikken, når der skal skrives artikler om sexchikane.

Forhenværende chefredaktør Karen Bro kan heller ikke genkende billedet af en arbejdsplads fyldt med sexisme. Bro oplevede ubehagelige episoder i sin tid som nyuddannet journalist, men mener, at problemet er blæst ud af proportioner:

“Ja, det var slemt i starten, men som jeg steg i graderne og blev chef, stoppede truslerne og de ubehagelige tilnærmelser,” udtaler Karen Bro og tilføjer:

“Derfor har jeg også med sindsro kunnet afvise alle klager fra praktikanter og freelancere. Nogle af sagerne ligger jo årevis tilbage i tiden. Tag fx denne invitation til julefrokost med nøgne nissepiger og opfordringer til grams og onkel-liderlighed. Den er helt tilbage fra 2017. Det var en helt anden tid!”

TV-branchen er ren
Andre steder i mediebranchen er man ikke overrasket over kritikken af Ekstra Bladet:

“Generelt er bladverdenen fyldt med liderlige gamle chefer, der udnytter deres magt over unge kvinder. Sådan er det slet ikke i TV-verdenen, hvor skønhed bogstavelig talt er et krav for at komme på skærmen,” udtaler Michael Dyrby, der fra 2003-2015 var nyhedschef på TV 2. Han bakkes op af sin forgænger på posten, Jens Gaardbo:

“TV-branchen er ren.”