Foto: SAG stock, Bigstock

Foto: SAG stock, Bigstock

Tekst-tv gør livet overfladisk og hektisk. Det mener en kvinde fra Slagelse, som oplever dagligdagen som langt mindre stressende, efter at hun har sagt farvel til tjenesten.

For mange er tekst-tv en praktisk tjeneste, der gør det muligt hurtigt at tjekke vejrudsigten eller se, hvad der kommer på DR2. Men stadig flere danskere oplever, at mediet fylder alt for meget i deres liv. En af dem er den pensionerede tandlæge Oda Henriksen fra Slagelse.

“Det første jeg gjorde, når jeg stod op om morgenen, var at slå op på side 110 for at se, hvad der var sket i nyhederne, men det stoppede slet ikke der,” siger hun og fortsætter.

“Når jeg havde læst alle nyhederne et par gange og også havde styr på de lokale vejrudsigter i hele landet, kunne jeg blive helt desperat, hvis der ikke kom opdateringer. Ofte tjekkede jeg trækningerne fra Klasselotteriet på side 750, selvom jeg ikke deltager i spillet, og andre gange kunne jeg sidde og se resultater fra amerikansk fodbold på side 269, selvom jeg aldrig har set en kamp eller i øvrigt kender reglerne. Når jeg havde læst absolut alt, satte jeg tit dækbjælken på side 369 på og græd stille.”

Socialt pres blev for meget
Oda forklarer, at problemet i høj grad skyldtes, at hun havde en omgangskreds, hvor tekst-tv fyldte for meget.

“Jeg var i et miljø, hvor tekst-tv spiller en alt for stor rolle i det sociale liv. Jeg går til hækling tre gange om ugen, og her kunne man simpelthen ikke deltage i samtalen, hvis man ikke havde styr på beredskabsmeddelelserne på side 150 eller havde læst de nyeste stillingsopslag fra DR på side 727.”

Men alt det er fortid nu, hvor Oda har fjernet knappen til tekst-tv fra sin fjernbetjening. I stedet har hun købt en smartphone og er især blevet begejstret for appen Instagram.

“Jeg kan se flotte billeder af børn og børnebørn samt følge med i sjove stories om kendte mennesker. Desuden er opløsningen simpelthen skideflot. Jeg fatter ikke, at jeg har spildt så lang tid på tekst-tv, hvor bogstaverne jo ligner Duplo-klodser,” siger hun.