Foto: Krakenimages.com

Foto: Krakenimages.com

Vi magter ikke logistikken, stressen eller den dårlige samvittighed, lyder det fra flere fraskilte forældre, der bare vil sidde alene hjemme og drikke i juledagene.

Hvem skal være sammen med mor og hendes nye kæreste juleaften? Begge børnene? Og skal vi så over til far dagen efter, eller kan det godt vente? Risikerer vi, at farmor bliver sur, hvis hun ikke kan være med?

Det er spørgsmål som disse, der hvert år giver skilsmisseforældre grå hår i hovedet. Derfor beder de nu Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, om at skærpe gårsdagens coronarestriktioner og forbyde alle at holde jul med familien.

“Hvis han bare kunne sige, at man kun måtte være sammen med dem, man bor med, og ikke besøge andre … Det ville bare gøre mit liv så meget mindre stressende,” siger Anders Ankersen fra Tårnby, der har to børn med sin ekskæreste, Simone Bille, og et barn med sin nuværende kæreste, Asta Gravlund.

Dårlig samvittighed over 4-8-ordning
“Simone har også lige fået et barn med sin nye mand, som har to voksne børn. Det er et mareridt at få det hele til at gå op i juledagene, især hvis bedsteforældrene også skal være glade. Hjælp os, Søren!”

Også Mette Greve Sindbæk, fraskilt mor til en syvårig pige, kunne godt tænke sig begrænsninger på, hvor mange mennesker man må se i juledagene.

“Min datter vil gerne fejre jul med ikke bare mig og sin far, Lasse, men også hele Lasses familie, som hader mig – og det er gengældt. Men fordi Lasse har dårlig samvittighed over 4-8-ordningen, sagde han til hende, at det var helt i orden,” siger Mette og tilføjer, at hun formentlig kommer til at stå for madlavningen.

“Jeg gætter på, at Lasses mor, den so, skal kommentere på sovsen mindst tre gange i løbet af aftenen. Det må du simpelthen få stoppet, Søren!”

Drikke alene juleaften
Både Anders Ankersen og Mette Greve Sindbæk indrømmer, at et udgangsforbud også vil indebære logistiske problemer.

“Man skal jo finde ud af, hvem børnene skal være hos i juledagene alligevel. Men der kunne Søren Brostrøm også hjælpe og bare sige, at man skal følge den plan, man har i forvejen, og at man ikke udviser samfundssind, hvis man begynder at skændes om lige og ulige uger,” siger Anders Ankersen, og Mette Greve Sindbæk tilføjer:

“Jeg vil bare have, at en anden person skal tage ansvaret fra mig, så jeg kan sidde alene hjemme juleaften og drikke.”