Foto: eric laudonien, Bigstock

Foto: eric laudonien, Bigstock

Ejeren af Caymanøernes eneste moralsk forsvarlige virksomhed, strandbaren Calypso, er træt af at blive slået i hartkorn med internationale pengevaskere og skatteunddragere.

Efter intens research er det lykkedes RokokoPostens gravergruppe at identificere den eneste hæderlige virksomhedsejer på Caymanøerne. Der er tale om 46-årige Eric Wilkens, der driver strandbaren Calypso på Caymanøernes hovedø, Grand Cayman.

“Altså, jeg har sådan en butik, der sælger smoothies, mojitos, sandaler og den slags,” siger Wilkens, da RokokoPosten spørger, hvad han tjener sine penge på.

“Så udlejer jeg også liggestole på timebasis og har sådan en sjov bananbåd, som man kan leje, hvis man eksempelvis er til polterabend. Det er ikke noget, jeg bliver rig af, eftersom min forretningsmodel ikke involverer, at jeg håndterer eller skjuler store pengebeløb for korrupte forretningsmænd, russiske oligarker og sydamerikanske narkokarteller.”

Stor fan af Procol Harum
Ikke desto mindre oplever Eric Wilkens ofte, at han bliver mistænkeliggjort på grund af sin status som virksomhedsejer på Caymanøerne.

“Jeg er medlem af en Procol Harum-fangruppe på Facebook, fordi jeg synes, de har lavet ret mange andre gode numre end A Whiter Shade of Pale. Men nogle af de andre medlemmer opdagede, at jeg bor på Cayman og har stillingsbetegnelsen ‘Direktør for Calypso Inc.’, hvilket mest er for sjov, for der er jo ikke andre ansatte end mig selv.”

Mange i fangruppen mente alligevel, at Wilkens var medskyldig i international skatteunddragelse.

Tidligere kioskejer makulerer nu kontoudtog
“Det er enormt unfair. Selv mine esoteriske analyser af teksterne på ‘Shine On Brightly’ bliver mødt med vrede smileyer og ingen svar, selvom rigtig mange tidligere plejede at rose min store evne til komparative analyser af sluttressernes britiske prog-rock,” siger Eric Wilkens og tilføjer ærgerligt:

“Alt det, bare fordi man har en strandbar på Cayman. Æv.”

Indtil april var der ifølge RokokoPostens oplysninger en enkelt kioskejer på Caymanøerne, der heller ikke var involveret i transnational skattespekulation. Han er nu blevet ansat i en lokal bank, hvor han skal makulere bilag og kontoudtog.

(Artiklen blev oprindelig bragt den 22/5 2020)


Forfatterkommentar af Mikkel Andersson
Jeg kan ikke huske, hvad anledningen til denne var, men der er jo rigeligt at tage af. Og der må jo være folk på Caymanøerne, som ikke er involveret i fascinerende håndtering af internationale pengestrømme. Dog næppe særligt mange, da omtrent 60 procent af øernes BNP kommer fra den finansielle sektor. Men jeg forestillede mig, at en cocktail-bar og udlejning af strandstole kunne være en mulig legal virksomhed.
Jeg aner i øvrigt ikke, hvor alt det med Procol Harum kom fra, for ligesom alle andre kender jeg selvsagt kun A Whiter Shade of Pale, men jeg havde længe haft lyst til at putte dem ind i en artikel. Mest fordi navnet lyder sjovt.