Foto: photosvit, Bigstock

“Vi havde aldrig troet, at nogen ville lytte til hans trusler,” udtaler danske Trump-tilhængere, der er i chok over, at den snart forhenværende præsident mener alt, hvad han har sagt de sidste fire år. 

Fem mennesker mistede livet, da rasende Trump-tilhængere i sidste uge stormede den amerikanske kongresbygning i Washington D.C. En af de omkomne var en politimand, der blev tævet ihjel med en skumslukker.

Det har udløst bestyrtelse og chok blandt flere af de mest højlydte danske Trump-tilhængere.

Venstrefløjen er stadig værre
“Jeg synes, det var fantastisk dengang Trump løj om valgresultatet i 2016. Så kunne alle de venstreorienterede lære det. Men at han lyver om valgresultatet i 2020 – det havde jeg alligevel aldrig troet”.

Sådan beskriver cand.mag. i filosofi Emma Serritslev sin skuffelse over den snart forhenværende amerikanske præsident, som hun ellers har forsvaret i tykt og tyndt i sine ugentlige klummer i et større dansk dagblad.

Hun henviser til præsidentvalget i 2016, hvor Donald Trump fik tre millioner færre stemmer end sin modkandidat Hillary Clinton. Dengang påstod Trump i modstrid med sandheden, at det skyldtes valgsvindel.

Søren Bruun Petersen, der er lektor i dansk og skribent ved samme avis som Emma Serritslev, har tidligere sammenlignet Trump med Grundtvig. Nu deler han forbløffelsen:

“Som akademiker, der arbejder med ord, er det kommet bag på mig, hvor stor konsekvens det har, når verdens mægtigste mand opfører sig som en løgnagtig tyran,” udtaler Søren Bruun, inden han tilføjer, at Demokraterne, Twitter og Antifa stadig er værre, så der nærmest står 1:1.

Alligevel ikke Nobels fredspris til Trump
Politikeren Nahid Kadeem, der tidligere har foreslået Nobels fredspris til Trump, er også chokeret over, at en præsident, der rutinemæssigt har truet sine politiske modstandere med vold og konsekvent nægtet at tage afstand fra sine mest ekstreme tilhængere, kunne finde på at opildne demonstranter til vold og hærværk.

“Han er politiker, så jeg gik bare automatisk ud fra, at alt han sagde var bullshit. Vi havde aldrig troet, nogen ville lytte til hans trusler,” udtaler Nahid Kadeem.