Wyatt Fisher, Flickr

Wyatt Fisher, Flickr

Selvom det kostede ham både formue og omgangskreds, forlod Michael sin kone, fordi han havde lovet sin elskerinde, Victoria, det.

Da Michael Birkedal for halvandet år siden mødte den unge Victoria Langkær på en bar i Indre By, vidste han ikke, at det var et møde, der ville vende op og ned på hans liv.

“Jeg havde en lidt hård periode på arbejdet, og jeg havde lige droppet at træne op til et halvmaraton,” siger Michael om den aften, hvor han endte med Victoria Langkær på et nærliggende hotel.

Det udviklede sig til en længere affære, som Michael holdt skjult for sin kone, Lene, igennem lidt over et år. Det fungerede ifølge Michael fint for begge parter, lige indtil Victoria en dag forlangte, at Michael skulle forlade Lene til fordel for hende, hvis affæren skulle fortsætte. Det lovede Michael hende.

“Altså, i selve situationen sagde jeg nok mest ja, fordi jeg gerne ville have sex med hende og derfor talte hende lidt efter munden,” siger Michael om løftet, der hurtigt skulle vise sig at skabe lidt af et dilemma for ham.

Ingen fælles interesser
“Lene var min kone gennem 16 år, hun er mor til mine børn, vi havde hus og bil sammen. Omvendt var mit forhold til Victoria primært af overfladisk og seksuel karakter, så det var et svært valg,” siger Michael, der fortæller, at han og Victoria ikke har nogen fælles interesser, og at de inden Michaels skilsmisse kun tilbragte længere tid sammen, da han inviterede hende til Amsterdam under påskud af at skulle på forretningsrejse.

“For at være ærlig var jeg også lidt usikker på, om jeg egentlig var forelsket i Victoria. Men nu havde jeg jo lovet hende at gå fra Lene, så det blev jeg nødt til at gøre.”

På randen af ruin
Skilsmissen efterlod Michael, med hans egne ord, “på randen af økonomisk ruin”, ligesom hverken hans børn eller det meste af hans øvrige omgangskreds ønskede at have kontakt med ham, da han forlod sin kone til fordel for den noget yngre elskerinde. Alligevel fortryder Michael intet i dag.

“Hvad var alternativet? At have sex med en smuk ung kvinde gennem et års tid, love hende guld og grønne skove og holde hende for nar, indtil jeg en dag droppede hende og fandt en ny elskerinde? Det ville selvfølgelig være det optimale for mig, men det kan jeg slet ikke forestille mig, at nogen kan finde på.”