Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Adskillige mennesker fik mulighed for uimodsagt at skrive helt forkerte ting på Facebook, mens 30-årige Mikkel Munks profil var deaktiveret på grund af et væddemål.

“Det var ment som en helt uskyldig joke, men det her er slet ikke sjovt.”

Det er en dybt chokeret Mikkel Munk, der tirsdag morgen genaktiverer sin Facebook-profil efter hele 24 timer. Den 30-årige strategikonsulent havde slet ikke forudset konsekvenserne, da han indgik et væddemål med en ven. Han opfattede det som en spøg, en manddomsprøve, der skulle bevise, at han godt kunne klare et døgn uden sociale medier:

“Min ven troede ikke på mig, så jeg foreslog, at vi væddede 100 kroner. Set i bakspejlet græmmer jeg mig. De småpenge opvejer slet ikke de skader, der er sket, mens jeg var væk.”

Uhyrlighed efter uhyrlighed
Det tog kun få minutter for Mikkel Munk at opdage de fatale ting, hans Facebook-fravær havde betydet. Stort set alle de nyhedsmedier, han plejer at følge, var fyldt med kommentarer, som var helt hen i vejret.

“Folk skriver selvfølgelig forkerte ting hver dag, men jeg plejer jo at være der til at fortælle dem, hvordan tingene i virkeligheden hænger sammen. Men nu har folk skrevet uhyrlighed efter uhyrlighed, og meget af det er slet ikke modsagt eller kun forsøgt modsagt på virkelig inkompetent vis,” siger Mikkel Munk, der overvejer at tage et par sygedage for at få tid til at tilbagevise alle de fejlagtige påstande, folk i hans fravær har set sit snit til at poste.

Regeringsros og hjerter til Pelle Dragsted
Som de værste uhyrligheder, Mikkel Munk indtil videre har opdaget, er kommentarer med uforbeholden ros til regeringens coronastrategi samt hjerter til Enhedslistens Pelle Dragsted.

“Altså, ikke bare hjerter som reaktion, men kommentarer, der bare indeholder et hjerte og ingen tekst overhovedet. Jeg mener, har folk tabt sutten? Et er, at vildfarne mennesker gør sådan noget, men at ingen så meget som reagerer med en vred emoji på sådan en kommentar – hvad skal der dog blive af Danmark?” spørger Mikkel Munk retorisk.

Han skammer sig over sin letsindige beslutning om at indgå væddemålet, men Mikkels ven, Daniel Kaas, føler sig også ansvarlig for, at det gik så galt:

“Jeg lagde godt mærke til mange af de her kommentarer, men valgte ikke at sige noget til Mikkel, fordi jeg ikke ville snyde. Det er dybt forkasteligt, at jeg lod et væddemål veje tungere end at få sandheden frem på Facebook.”