Foto: olli0815, Bigstock

Foto: olli0815, Bigstock

Godt nyt til alle musikelskere: Et flertal i Folketinget har besluttet, at det skal være muligt at åbne for de danske musikfestivaler, hvis der er købt billet mindst ét år i forvejen. 

Musikfestivaler kan sammen med koncerthuse og spillesteder se frem til at åbne den 21. juni 2022. Det bekræfter Erhvervsministeriet, efter at RokokoPosten fredag morgen kunne berette om det.

Det kræver dog, at deltagerne bestiller deres billetter mindst et år før koncert- eller festivalstart. Derved er det muligt for myndighederne at styre og begrænse smitten.

Højst 48 deltagere
“For både udendørs og indendørs koncerter vil der være krav om, at der er købt billet mindst ét år før afviklingen af koncerten,” skriver Erhvervsministeriet i en mail.

Derudover vil der være et maksimalt deltagerantal på 48 personer ved de mindre festivaler og 161 personer ved de større festivaler. Ved indendørs koncerter skal antallet af deltagere kunne divideres med et primtal, men hun hvis støjniveauet ikke overstiger 100 dB i sammenlagt 14 minutter på dage, hvor gennemsnitstemperaturen har været over 13 grader.

Erhvervsminister Simon Kollerup er glad for aftalen, som han betegner som et stort skridt i retning af en normalisering af situationen oven på coronaepidemien.

“Vores vælgere går alligevel ikke til koncerter og er ærlig talt trætte af larm i bybilledet. Og hvorfor skal unge mennesker tage stoffer og dyrke ubeskyttet sex uden for Roskilde, når de kan gøre det samme på en indisk strand?” spørger han.

Allan Randrup fortsat bekymret
Virolog Allan Randrup Thomsen fra Københavns Universitet er dog stadig bekymret og så hellere, at man satte det ene år op til 23.

“Musikfestivaler og koncerter er i forvejen dødsensfarlige, og så længe nogen risikerer at få hold i nakken efter at have headbanget til Slayer, er det helt uforsvarligt at åbne op, når der samtidig kan komme mutationer. Og mutationer af mutationer.”