Foto: New Africa, Bigstock

Foto: New Africa, Bigstock

Sandsynligvis åbner landets fitnesscentre i maj måned, men det er alt for tidligt, mener 26-årige Alberte Olesen, der har været inaktiv siden nedlukningen i december.

Førhen elskede Alberte Olesen at komme i fitnesscenteret og benyttede sig flittigt af både cardio-maskiner, styrketræningsudstyr og holdtræning. I dag ligger hun som regel på sofaen med en skål chips og ser Netflix. Sådan har det været, siden centrene lukkede i december.

Nyheden om, at fitnesscentrene formentlig åbner igen til maj, var derfor umiddelbart positiv for den 26-årige børnehavepædagog. Der er bare ikke tid nok, for når man er i så dårlig form, som Alberte er i dag, er det pinligt at vise sig i centeret.

Blev forpustet til katolsk messe
For at beskrive sin nuværende form nævner Alberte som eksempel, at hun for nogle uger siden var med en veninde til messe i den katolske kirke.

“Jeg troede, det ville være en smal sag, selvom jeg godt ved, at man bevæger sig mere end i Folkekirken. Men det var hårdere, end jeg havde forventet. Man skulle rejse sig og sætte sig adskillige gange, og to gange skulle man endda helt ned på knæ og så op at stå igen. Jeg endte med at blive helt forpustet,” siger hun og fortsætter:

“Da gik det op for mig, at jeg faktisk slet ikke er i form til at begynde i fitnesscenteret allerede til maj.”

Hent-chips-i-køkkenet-øvelsen
Heldigvis er der hjælp at hente for Alberte. Hun er nemlig langt fra alene, fortæller personlig træner Allan Madsen, der har fået flere henvendelser fra folk, der gerne vil forbedre formen, før de begynder at gå i fitnesscenter igen.

“Jeg tager altid højde for, hvor den enkelte klient befinder sig her og nu. I Albertes tilfælde er det sofaen, så her vil et program lægge ud med øvelser, der har sofaen som udgangspunkt,” siger han og nævner hent-chips-i-køkkenet-øvelsen som et godt eksempel på en øvelse, der kan få lidt gang i kredsløbet og vænne kroppen til at bevæge sig:

“Den øvelse går ud på at fylde en lille skål med chips og lade posen ligge i køkkenet, så man tvinges til at rejse sig og gå derud i ny og næ. Den er supergod at begynde med, for den kræver ikke meget, men man får alligevel bevæget sig, og det giver blod på tanden, så man i løbet af få dage er klar til at fylde mere på og forhåbentlig senest i begyndelsen af juni være klar til at gå i fitnesscenter igen.”