Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Har du brug for lidt mere stress i dit liv, kan lægen nu udskrive midlet Stressolid. Billigere end et barn, færre bivirkninger end en shitstorm, lover producenten.

Lider du af overdreven afslappethed? Hviler du i dig selv, også når du er i gang med at købe ind klokken 17 torsdag eftermiddag? Er du så rolig, at du smiler på vej på arbejde?

Så har Novo Nordisk et præparat til dig: Stressolid, der indeholder tre aktivstoffer baseret på adrenalin, koffein og en mild version af amfetamin.

“Det er selvfølgelig receptpligtigt, så ens læge skal kunne konstatere, at man er usædvanlig afslappet og har brug for mere stress i sit liv,” lyder det fra Elhan Ibrahim, farmakolog hos Novo Nordisk og medudvikler på Stressolid.

Børn koster for meget
Ibrahim fortæller, at overdrevet afslappede danskere tidligere har benyttet sig af naturlige midler for at hæve stressniveauet, herunder et eller flere børn.

“Men børn kan ende med at koste over en million kroner per styk, og det er en meget høj pris for et lægemiddel. Stressolid kan fås på apoteket for omkring hundrede kroner for 20 piller, og du skal ikke tage mere end et par stykker, inden du mærker en virkning.”

Elhan Ibrahim forklarer, at når først medicinen begynder at virke, vil kroppen vænne sig til det nye stressniveau og selv producere de stoffer, der skal til, for at du bliver ved med at føle dig stresset.

Stine Bosse som bivirkning
“Kroppen er virkelig den bedste læge! Det er helt fantastisk, hvor lidt der skal til, før den kører sig selv op,” siger hun, der allerede har set, hvordan præparatet virkede på hendes kæreste.

“Han var meget rolig i forhold til et eventuelt bryllup, og om vi skulle have lavet den carport. Det er slut nu.”

Hos Novo Nordisk er man især glade for at have udviklet Stressolid, fordi midlet forhåbentlig kan forhindre offentlige personer i at opsøge stress via en shitstorm.

“Når en kendis, politiker eller lignende slapper lidt for meget af, begynder vedkommende ofte at sige noget ævl og ender i en gabestok på de sociale medier. Det kan i begyndelsen virke som en velkommen afveksling fra den ustressede tilværelse, men efterhånden kommer bivirkningerne: fyring, social udstødelse, konstante tweets fra Stine Bosse. Stressolid har langt færre bivirkninger,” lover Elhan Ibrahim.