Foto: katatonia82, Bigstock

Foto: katatonia82, Bigstock

Statsminister Mette Frederiksen er måske den i hele Danmark, der interesserer sig allermest for fodbold. Hun stiller derfor med glæde op til et interview om sine forventninger til morgendagens kamp mod Tjekkiet og den videre færd i turneringen. 

“Ja, I må meget gerne interviewe mig om fodbold-EM. Jeg interesserer mig nemlig rigtig meget for fodbold, og det varmer mig dybt i hjertet, at hele Danmarks landshold er i kvartfinalen!”

Sådan lyder det fra en entusiastisk statsminister, der slet ikke tøver med at stille op til interview med RokokoPosten. Hun er nemlig efter eget udsagn nok den i hele Danmark, der interesserer sig allermest for fodbold, hvilket hun demonstrerede allerede i 2019, da hun skulle overvære en fodboldkamp for første gang som forholdsvis nyvalgt statsminister.

Dengang gættede hun på, at Danmark ville vinde 1-0 over Schweiz – eller også ville de spille uafgjort, og så ville Danmark vinde i den forlængede spilletid.

Fik ret dengang – får ret nu
“Dengang fik jeg ret, vi vandt jo 1-0,” siger Mette Frederiksen, der er lige så sikker på, at Danmark vinder EM-guld, som hun er på sig selv og sine evner til at forudsige turneringens forløb.

Denne gang gætter hun på, at Danmark går helt til finalen, og at vi dermed får gentaget 1992-sensationen.

“Det bliver præcis som i 1992. Vi tager Holland i semifinalen, og så slår vi Tyskland i finalen – godt nok med mere end 2-0. Jeg tror, vi vinder 4-1 denne gang,” siger hun.

Det kommer bag på hende, da RokokoPosten forklarer, at Tyskland og Holland allerede er ude, og at det, selv hvis de havde været med, ikke ville kunne lade sig gøre at møde Holland i semifinalen og Tyskland i finalen.

“Nå, det må jeg nok sige. Hvem slog Tyskland ud? England? Nå, men så møder vi dem i finalen og vinder 4-1.”

En superspændende nabostrid
RokokoPosten forklarer, at eftersom Danmark ikke ville kunne møde Tyskland i finalen, ville vi heller ikke kunne møde England. De optræder nemlig i cuptræet som dem, der skal spille semifinale mod Danmark, hvis vi når så langt.

Statsministeren har brug for lidt tid til at lade de nye oplysninger synke ind. Så har hun sin opdaterede – og endelige, lover hun – forudsigelse parat:

“Vi vinder guld igen i år, det gør vi bare! Vi vinder over Tjekkiet i morgen, og så vinder vi over – ja, det kan jo så være hvem som helst – i semifinalen. Og hvis vi hverken kan møde Tyskland eller England i finalen, tager vi guldet i en superspændende nabostrid med svenskerne.”