Foto: katatonia82, Bigstock

Foto: katatonia82, Bigstock

Udfaldet af en fodboldkamp i aften bliver afgørende for, om vi igen kan komme til at feste i gaderne, mens vi råber, drikker og synger med mennesker, vi slet ikke kender.

Spændingen er på sit højeste. Skal Danmark have endnu en landsdækkende gadefest som den i lørdags, der opstod i kølvandet på vores sejr i en vigtig fodboldkamp? Dette spørgsmål er hele landet vågnet op til, men intet er afgjort før tæt på klokken 23 i aften, hvor begivenheden er overstået, hvis den altså ikke ender uafgjort og trækker ud i endnu længere tid.

“Det er næsten ikke til at holde ud, så spændende er det,” siger 29-årige Frederik Egebjerg Holgersen, som RokokoPosten møder på gaden.

Han var en af de mange tusind danskere, der deltog i lørdagens store gadefest, og han er spændt på, om der bliver fest igen i aften.

Dansk sejr en forudsætning
Det er ikke så sandsynligt, giver han udtryk for, for denne gang er modstanderen stærkere og har desuden en hjemmebanefordel. Han håber dog det bedste, for han har virkelig lyst til at feste igennem igen i nat.

“Det var den vildeste fest – vi hoppede rundt i gaderne og sang og drak og råbte og skreg, og jeg krammede mindst hundrede mennesker, som jeg aldrig har mødt før. Vi var alle sammen hinandens bedste venner den aften og nat. Jeg håber sådan, at vi kan komme ud at feste igen, og derfor hepper jeg selvfølgelig på Danmark igen,” siger han.

En dansk sejr er nemlig en forudsætning for, at folkefesten kan gentage sig, mener Frederik Egebjerg Holgersen. Man kan ikke sådan drikke og feste med vildt fremmede mennesker, medmindre Danmark har vundet en kamp i en turnering af en vis betydning.

Lidt fest i tilfælde af nederlag
Skulle det ske, at Danmark taber, forventer Frederik Egebjerg Holgersen, at han alligevel vil feste lidt. I så fald bliver det dog kun med vennerne.

“Hvis Danmark taber, bliver det bare en helt almindelig bytur. Så siger fremmede mennesker mig ingenting, og der er ingen grund til at synge og opføre sig tosset i gaderne,” siger han og slutter:

“Men jeg har lyst til at gøre det to gange mere, så jeg håber, at Danmark vinder de næste to kampe. Derefter gider jeg nok ikke sådan noget før tidligst ved juletid tid næste år.”