Foto: deagreez, Bigstock

Foto: deagreez, Bigstock

I stedet for at starte en shitstorm trak en ung kvinde på skuldrene, da en midaldrende mand skrev et provokerende svar på hendes tweet.

“Hvis en kvinde er mere end to meter væk fra køkkenet eller soveværelset, er det et flugtforsøg.”

Sådan skrev en 57-årig Twitter-bruger fra Horsens til et opslag, hvor den 27-årige CBS-studerende Louise Holm fortæller, at hun har fået nye møbler i sin spisestue. En dum og kvindefjendsk kommentar, mente den unge kvinde.

“Det kan godt være, han selv syntes, det var sjovt, men jeg synes personligt, det var rigtig dumt og bøvet skrevet. Jeg synes ikke, det er specielt skægt at skrive sådan om kvinder, slet ikke når det kommer fra en, jeg ikke kender. Mit opslag var i øvrigt slet ikke politisk og handlede om, at jeg var glad for mine nye møbler,” siger Louise Holm, mens hun ryster på hovedet.

Lagde bare telefonen fra sig
Normalt ville Louise Holm dele et tweet som det fra den 57-årige med sine følgere og skrive, at det var meget problematisk, og at afsenderen måtte være en kvindefjendsk gammel mand. Hun ville typisk også få sine veninder til at lægge manden for had på sociale medier.

Men det valgte Louise Holm at lade være med. I stedet lagde hun sin telefon fra sig og besluttede sig for, at hun ikke gad læse fremtidige tweets fra den 57-årige mand.

“Jeg overvejede selvfølgelig at lave en shitstorm mod manden og ødelægge så store dele af hans liv som muligt, indtil han indså sin fejl. Men så tænkte jeg over, at selvom jeg syntes, det var et ret forkasteligt tweet, så mente han det måske ikke så slemt,” siger Louise Holm.

Måske normalt i hans generation
“Det kan selvfølgelig godt være, han er et virkelig dårligt menneske, der hader kvinder. Det ved jeg jo ikke. Det kan også være, han bare er fra en anden generation og har brugt det meste af sit arbejdsliv i en skurvogn et eller andet sted i Jylland, hvor man synes, sådan noget er sjovt,” fortæller den unge kvinde, der også indrømmer, at der sikkert er ting, der er helt normale i hendes eget miljø, som en midaldrende mand fra provinsen ville finde meget mærkelige.

“Jeg betalte 57 kroner for en kop kaffe her til formiddag, og i går fik jeg aftensmad med tang. Min bedste veninde lever i en regnbuefamilie med to homoseksuelle og er rugemor for deres barn. Det vil der sikkert være folk andre steder, der synes, er mærkeligt, men derfor synes jeg jo heller ikke, de skal starte en shitstorm mod mig,” afslutter Louise Holm.